Eesti ei ole Toomas Hendrik Ilvese sõnade järgi edukas riik

Edukad riigid ei ole need, kus on madalad maksud, vaid need on need riigid, kus inimesed tahavad elada ja tahavad kolida. Kui me tahame jääda puhtalt allhanke riigiks, siis me võime fetišeerida just neid makse aga kui me tahame, et me muutuksime selle väärtusahelas palju kõrgemale ja ma usun, et me tahame. Kui me tahame, et meil oleks 15, 20, 25 Skype´i, siis, siis me, siis küsimus on pigem kui hea on inimkvaliteet.

http://www.reporter.ee/2011/07/15/president-ilves-kulastas-sotside-suvepaevi/

See alguses toodud tsitaat pärines Toomas Hendrik Ilveselt, kes külastas SDE suvepäevi ja mida näitas Reporter 15 juuli (kordus esmaspäeva hommikul ja internetis). Ta on välistanud Keskerakonna üritustel osalemise. See näitab, et ta ei ole kogu Eesti president. Ta on ikkagi Kolmikliidu president ehk siis Mõõdukad, Isamaa ja Reformierakond.

Kui loeme tema eduka riigi definitsiooni, siis see on “kus inimesed tahavad elada ja tahavad kolida” ja selle järgi Eesti ei ole edukas riik, sest siit on aastakümneid juba välja kolitud (1990-ndate alguses lahkuti Venemaale, hiljem Soome ja teistesse rikastesse riikidesse). Ainsad, kes siia tulevad on põgenikud veelgi vaesematest riikidest.

Üsna aus hinnang riigijuhi poolt oma tööle. Alles jaanuaris said eestlased suurimaks immigrantrahvaks Soomes ja võib eeldada, et peatselt on meil oma kogukonnad ka teistes Euroopa Liidu liikmesriikides.

Huvitav oleks kuulda Reformierakonna vastust, sest ta kritiseeris ka nende peamist poliitilist suunda kui nimetas “me võime fetišeerida just neid makse“.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga