inimesedReformierakond ja IRL salaliikmed

Tuntud naiste võimalused lastele isa leidmisel on piiratud

Euroopa Komisjoni voliniku tütar on rase? Kes on isa? Vähemalt sama suurt palka teeniv Eleringi juht. Reformierakonna fraktsiooni liige Kaja Kallas sai elus justkui lotovõidu, sest teostub tema hiljutine unistus lapse saamisest (väljendas valimiskampaania eel ajakirjanduses) ja kaasosaline Taavi Veskimägi kuulub Eesti kõrgepalgaliste tippu (toimetulek on garanteeritud!). Tuleb tunnistada, et taolist käiku poleks mina küll oodanud. Pole siis ka ime, et tööandjad küsivad naistelt laste kohta kui see seis võib muutuda juba vaevalt 3 kuu töö järel.

Ma ei tea ühtegi muinasjuttu, kus printsess oleks abiellunud talumehega. Vastupidiseid näited printsi poolt lihtsa neiu kosimisest on kindlasti rohkem kui paar.

Kaja Kallas nahast kinnaste ja villasest riidest mantliga 25. aprilli päikselisel kevadpäeval. Foto Virgo Kruve
Kaja Kallas nahast kinnaste ja villasest riidest mantliga 25. aprilli päikselisel kevadpäeval. Foto Virgo Kruve

Ilmselt on sellel psühholoogilised ja sotsiaalsed põhjused, et naised vaatavad endale abikaasat oma isa järgi ja väljavalitu ei tohi temale alla jääda. Kuidas kõlbaks Eesti ainsa Euroopa Komisjoni voliniku tütrel vaadatagi kedagi väiksema ametikohaga kui Eleringi esimeest. Sellel kohal olev Taavi Veskimägi vastutab ju sisuliselt selle eest, et Eesti elektri ülekandmiseks rajatud liinid toimiks plaanipäraselt ja toimuks toodetud elektri jaotamine tarbijatele ning samuti eksport ja import. Tema käes on riigi elektrikilp ja võib vajadusel meid kõiki pimedasse jätta. Sellist võimu pole ühelgi ministril! Tegelikult on rosinaks ka asjaolu, et alles hiljuti kirjutas Taavi alla lepingule Kiisale varuelektrijaama ehitamiseks, mis maksab 2 miljardit krooni (Eesti kulutas mullu kõigiks peretoetusteks 1,6 miljardit ja vanemahüvitisele 2,3 miljardit) ja kindlasti jääb sealt üle ka rohkem kui paari maja raha, mille jagavad siis selle projektiga seotud inimesed. Mis on veel eriti lahe, siis erasektori lepingute üle ei kontrolli ka politsei ehk seal ei saa esineda korruptsiooni (mida otsitakse avalikust teenistusest ehk riigiametnike juurest).

Millise mehe saaks oma tulevase lapse isaks valida Riigikogu liige? See on selge, et tegemist ei saa olla lihttöölisega ega ka mitte sinikraega. Isegi valgekraede seast tuleb kõnealla ainult koorekiht. Ma ei tea kas te mäletate aga kunagi aastaid 4-5 tagasi oli seriaal “Lihtne elu”, mille üks peategelastest, vist oli Triin aga ma pole kindel, jäi seltskondliku ajakirjanduse hambusse oma klantsimata välimusega silmarõõmuga, keda siis hakati kutsuma Dressi-Toivoks. Ma ei vaevu praegu googeldama aga oletan, et selle kohta on endiselt veel palju materjale. See oleks olnud siis nagu kaasaegne muinaslugu Kaunitar ja Koletis.

Naised on sellistes asjades vägagi kaalutlevad, et milline positsioon on neil ja milline peab olema võimalikul väljavalitul. Eelistatud on muidugi kindel majanduslik olukord, välimust niipalju, et kõlbab sõbrannadele näidata ja soovitavalt peab olema ka haridust naisega vestlemiseks. Mida kõrgemale on naised karjääri tehes ise jõudnud, seda kitsamaks jääb aga nende valikuvõimalus. Vaadake meie ülikoolidesse, seal on 2/3 naised või isegi rohkem. Kuidas leiavad nad endale võrdväärse mehe?

Muidugi tuleb ka meeles pidada, et väljapaistvad mehed on üsnagi ihaldusväärne kaup. Kust saavad siis edukad naised omale samaväärseid ja edukaid mehi? Eks ikka teiste naiste käest. Isegi see ei loe kui võimalikul silmarõõmul on senise elukaaslasega 6 aastane laps. Ise olid süüdi kui mees vaatas uue naise poole ja jättis lapsevanema üksi!

Ma lugesin selle suhte kohta Õhtulehes kirjutatud kommentaare ja ilmselt oma nimede all oleks jäetud 70% neist kirjutamata, sest nad ei olnud sugugi heakskiitvad. Mina ise ei oska nende valikut kuidagi hinnata ja mõtlesin lihtsalt selle tausta üle. Väga lihtne oleks olnud ju näha Kaja poolt riukalikku käitumist (valijate suhtes, mehe ülelöömine) ja omalt poolt ka anda reformierakondlasele mõne sõnaga ning samuti endisele Res Publica esimehele (Äraostmatute kambast), kuid ma üritan seda mitte teha (loodetavasti õnnestub jääda siin neutraalseks). Asi on nende isiklikus elus ja mitte poliitilistes valikutes ehk see teema pole minule hindamiseks. Kui nad on liiga teinud praegusele Taavi elukaaslasele või väiksele lapsele, siis jäägu selle eest tasumine saatuse hooleks. Mulle meeldib mõttetera, et kõik mida sa teed, teed endale ja küllap hoiab ajakirjandus lugejaid kursis selle kaasaegse printsessi ja printsi saatusest.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga