Tööhõive kasvuks pole vaja usku vaid töökohti

64% eestlastest usub, et majanduskriisi mõju tööturule enam ei suurene, mis on Euroopa Liidu kõrgem tulemus Taani (68%) järel, ilmneb kevadisest Eurobaromeetri uuringust. /…/

Enamik liikmesriike, eelkõige Taani (68%), Eesti (64%) ja Austria (62%), usuvad, et majanduskriisi mõju tööturule enam ei suurene. Jätkuvalt kriisi tõttu kannatavates riikides, nagu Portugal (80%) ja Kreeka (78%), levib aga vastupidine arvamus.  /…/

Eurobaromeetri uuring korraldati suulise küsitlusena 6.–26. maini. Kokku küsitleti 27 liikmesriigis ja kandidaatriikides 31 769 inimest.

Maalehe artiklist 

Minu arvates on see soovmõtlemine. Vähemalt mina olen vaadanud ka Töötukassa ja Haigekassa andmeid ning neid võrrelnud ja jõudnud järeldusele, et registreeritud töötus küll langeb aga mitte Eestis töökohtade arvu kasvamise tõttu. Ilmselt on tegemist Töötukassa võitlusega töötutega ehk nende keerulisem arvel hoidmine või siis lihtsalt välisriikidesse suundumine. Ühisraha euro kasutusele võtmine pole samuti toonud muutust.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga