eesti meediainimesed

Kiirlugemine säästab lehe lugemisel raha

Nüüd on Ekspress Grupp AS välja mõelnud uue plaani, kuidas inimestelt internetis lugemise eest tasuta sisu levikule takistus teha aga ikkagi saada nad registreerima. Pakutakse võimalust lugeda 15 minutit tasuta ajalehte.

Ekspress pakub internetis lugemiseks 15 minutit tasuta aega.
Ekspress pakub internetis lugemiseks 15 minutit tasuta aega.

Seda oleks pidanud inimestele pakkuma kohe alguses. Mitte nii, et esmalt lajatame luku ette ja siis hakkame vaikselt järeleandmisi tegema. Mina pole lugemise eest raha maksnud ega hakka ka nüüd seda tegema. Kui varem oleks öeldud, et laseme ligi ainult registreeritud lugejaid, siis ma ilmselt oleks ennast registreerinud. Kui nad oleksid selle järel öelnud, et registreeritud kasutaja saab lugeda tasuta 15 minutit, siis ma ilmselt oleks ka ennast sellega harjutanud. Kasvõi salvestanud pikemad artiklid ja neid pärast 15. minutit arvutis rahulikult lugenud.

Umbes 2005. aasta alguses oli mul ajalehe registreerimise kogemus. Tegemist oli ingliskeelse Tai ajalehega, mille nime ma hetkel isegi ei mäleta aga mingil põhjusel pakkus see mulle huvi ja registreerisingi ennast lugejaks. Sellel ajal ei olnud veel uudisvoog levinud ja lehe lugemine tähendas ikkafi füüsiliselt iga aadressi külastamiseks lehele minemist. Tänapäeval ma lehe külastama minemiseks aega ei kulutaks, tellin uudisvoo arvutisse ja selle pealkirjade järgi valin, kas üldse loen pikemalt või mitte. Infoga pole mõtet ennast liialt koormata, sest valdav osa sellest läheb niigi meelest ära. Samuti on eluks vajalikku selle hulgas väiksem osa ehk siis meedias on ülekaalus ebavajalik info või lausa infomüra.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga