eliitinimesed

Andekas autojuht

Tänase päeva postituseks on pilt. See on punane Volvo veoauto, mille kabiinis on silt “ANDEKAS.”

Veoauto kabiinil on silt ANDEKAS. Foto Virgo Kruve
Veoauto kabiinis on silt ANDEKAS. Foto Virgo Kruve

Igatahes tuleb nõustuda, et see oli andekas mõte panna teavitav silt. Vähemalt on sellel sisu, mitte seosetu numbrite ja tähtede kombinatsioon, mis on raskesti meeles peetav.

Mul on sõbranna, kes aastaid tagasi võttis endale eesmärgiks näha ära kõik autode numbrimärgid 001 kuni 999. Seejuures ei omanud tähed rolli aga ta pidi neid nägema kasvasvas järjekorras ehk siis 001, 002, 003, jne. Ta alustas 5. oktoober 2006 ja lõpetas 25. august 2011. Selleks kulus 1784 päeva. Mina pole kindel, kas ma oleksin suutnud selle aja jooksul järjekorda meeles hoida ja autode numbreid vaadata, et jälle ühe võrra edasi liikuda. Mul on igatahes hea meel, et sain sellise ettevõtmise toimumise ära märkida üsnagi sobivas kontekstis. Ühed numbrimärgid ju kõik, kas nad asuvad siis ametlikult registris või on juhtide endi poolt valitud.

Kui rääkida veel numbrimärkidest, siis minu meelest on väga lahedad ka  lapsekärudele/vankritele pandud sildid või numbrimärgid. Mõelge kui lahe on kohtuda värske emaga, kes kuulutab juba kaugelt, et väike ilmakodanik sündis sellisel kuupäeval.

One thought on “Andekas autojuht

  • See esiklaasil olev registreerimisnumbriga samas formaadis olev lapakas peaks tegelikult olema juhi raadiokutsung. Vanasti oli see rohkem rekkameeste komme niisuguseid silte kasutada aga tänapäeval on need ka laiemalt levima hakanud.

    Reply

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga