Millise protsendi tulu teenijate hulka kuulud?

Liikumine Occupy Wall Street protestib 99% inimeste olukorra pärast. Kuni keskmise palga saajaid oli Eestis mullu 97,684%. Järelikult on meil rikkaid vaid 2,316% või 12646 inimest. Kelle hulka kuulud Sina?

[polldaddy poll=5630924]
Andmed EMTA 2010 tuludeklaratsioonid.

Eesti maksuameti esitatud andmete vildakust näitab ka see, et ühte lahtrisse mahuvad nii keskmise kui selle mitmekordse teenijad (100-500 tuhat). Täiesti arusaamatul põhjusel on kaheks jaotatud väikseima tulu teenijad ehk siis alla miinimpalga (kuni 50 000) ja sellest natuke rohkem (kes ei ulatu keskmise palgani). Vähemalt minule jääb taoline jaotus arusaamatuks. Võimalik, et see pärineb eelnevatest aastatest kui alampalk oli väiksem ja jaotus oligi “kuni alampalgani.”

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga