blogid ja internettinimesed

Aadressi lühemaks tegemine mõjus hästi

Kodulehe aadressi lühemaks tegemine mõjus hästi loetavusele. Pärast 18. jaanuari 2012 on aadressiks lihtsalt virgokruve.eu olnud ja veebruarist ning märtsis oli külastajaid tavalisest 1/3 võrra rohkem. Täpset arvu ma siinkohal ei arvuta aga veebruaris oli 5600 unikaalset külastajat. Järgneval graafikul siis rohelist värvi tulbad näitavad külastajate arvu.

virgokruve.eu loetavus(roheline tulp) 2011. aasta mai kuni 24. aprill 2012.
virgokruve.eu loetavus(roheline tulp) 2011. aasta mai kuni 24. aprill 2012.

Kui kedagi huvitab, siis sinist värvi on statistika kogumiseks kasutatud fail, mis läks ümberkorraldusi tehes serveris kaduma. Ma pole vaevunud sellest probleemi tegema, sest külastajate arvu saan endiselt kätte.

Muidugi on suurenenud külastajate arvus oma osa ka muutunud aadressi tõttu sisu indekseerivatel robotitel aga selle täpset suurust pole võimalik arvutada. See ei saa olla tõusu põhjus, sest näiteks märtsis oli 78% külastustest Eestist.

Ilmselt võis nii mõnigi lugeja nüüd mõelda, et ma uhkustan nende numbritega. Tõepoolest olen sellega rahul, sest käesoleval aastal olen blogi kirjutamise üsna soiku jätnud ja loetavuse püsimine (pessimistliku arvestuse järgi) näitab varasematel aegadel väärtust omavate tekstide ja piltide avaldamist. Minu lehel ei ole väga palju püsilugejaid, pigem tullakse siia läbi märksõnade otsingute.

Blogi kirjutamine nõuab endast ikkagi panustamist ja see ei ole niisama sõnade ritta seadmine. Arvestades veel, et tulu sellega ei teeni, polegi imestada, et minuga samal ajal kirjutanud blogijad on sellest täielikult loobunud. Mina pole sellest veel mõelnud aga aega olen küll teisteks asjadeks kulutanud.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga