Postimees.ee ei taha nimega kommentaare

Leidsin artikli, millele tahtsin kommentaari kirjutada. Teksti all oli kiri: “Postimehe arvamusportaalis saab kommenteerida katseliselt vaid isikupõhise tuvastamise alusel.” Esmalt klikkisin twitteri logol, sest sellega olen Delfis varem arvamust avaldanud. Peale paroolide sisestamist ja loa andmist oma andmed firmale saata sain veateate, mille järgi lehe ümberlaadimine ei õnnestunud. Aadressi järgi sain aru, et arvamus.postimees.ee tahtis ümber laadida facebooki lehe kaudu. Heaküll, üks juhtum võib ka juhus olla.

Proovisin siis teise valikuna wordpressi logo kaudu siseneda, sest selle platvormi alt olen palju aastaid bloginud. Lõpuks jõudsin täpselt sama leheni mis esimesel korral, kus taheti facebooki lehte ümber laadida. Teine viga ei saa enam juhus olla. Näen siin süstemaatilist tööd, et inimesed suunata facebooki kaudu arvamust avaldama.

Minule ei sobi facebooki kaudu arvamuse avaldamine, sest ma ei soovi enda sõprade nimekirjas olevaid inimesi selle järel reklaamide ja teavitustega koormata. Minu jaoks on twitter ja wordpress sotsiaalmeedia mõttes head lahendused, sest nende andmete jagamine kolmandale osapoolele (antud juhul Reformimees) ei tekita minus ebamugavat tunnet oluliste inimeste tähelepanu risustamise pärast.

Nüüd ma ei teagi, mida edasi teha. Ilmselt proovin mõne aja pärast uuesti ja kui siis ka ei õnnestu, teavitan lehe haldajat nende koodis olevast veast, mis ei lase twitteri ja wordpressi kaudu arvamusi kirjutada. Ma pean koodiveast tõenäolisemaks nende otsust piirata kergelt identifitseeritud platvormide kasutamist, kus inimene on pealegi ilma sõpradeta (reklaami sihtgrupita).

Parandus 1 minut hiljem. Avastasin nüüd, et vist wordpressi abil ikkagi saan arvamust avaldada. Kui esialgne ümber suunav leht andis veateate, näen nüüd arvamuse avaldamise kasti ja selles oma nime.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.