poliitikatelevisioon

Saksamaa valimised ei pakkunud pinget

Pühapäeva õhtu valmistusin veetma välismaiste telekanalite seltsis, et saada osa Saksamaa valimiste õhtust. Pean kohe ütlema, et pettusin selles. Juba pool tundi pärast jaoskondade sulgemist avaldati jaoskondades käinud valijate küsitluse tulemused ja tehti ennustus, et Angela Merkel saab ülekaaluka võidu ning sotsiaaldemokraadid neile ohtu ei kujuta. See võttis kogu pinevuse maha. Hiljem oli küsimus ainult selles, et kas praeguse valitsuse väike vend (FDP) saab üle valimiskünnise või mitte. Praegu tundub, et neil jäi sellest natuke puudu ning nende toetus kahanes 1/3 suuruseks ehk protsentides kaotasid ligi 2x rohkem valijaid kui neile alles jäi. See on suure parteiga koos olemise hind.

Mulle ei meeldi digitaalne televisioon, sest see seab piiranguid üheaegselt vaatamiseks kasutatavate seadmete arvule. Näiteks Elioni võrku üle 2 vaatajakoha ei saa. Samas on seal võrgus kanaleid, mida vabalevi või Starmani Zuum ei edasta. Varem oli lihtne, kus ühest kaablist tuli kümneid ja sadu kanaleid ning nende salvestamiseks tuli eraldi lisaseade muretseda. Nüüd on vaja veel eraldi tehnoloogiat, näiteks satelliit vastuvõtuks taldrikut, vastuvõtupäid ja digiboks. Igal juhul on sellele raha kulutamine kaheldav, et vaid mõnel päeval aastas vaadata korraga rohkemat arvu väliskanaleid. See meenutab mulle ajalehti, kes on hakanud oma artikleid paroolidega kaitsma. Nende soov on saada tasu sisu lugemise eest. Samasugune soov näib olevat ka digitaalse signaali edastajatel ja neile sisu tootjatel, et iga vaatamise kanali eest saaks eraldi raha küsida. Nüüd ongi nii, et üle 2 kanali üheaegselt ei saa vaataja näha aga analooglevi puhul võis ühe kaablioperaatori ühenduse küljes olla täpselt sama palju televisoreid kui oli edastatud kanaleid.

Maksumaksjale on Merkeli jätkamine ilmselt halb valik, sest võlakoorma kasv jätkub. Suurfirmadele ja pankadele ilmselt kasulik, sest majanduse elavdamise paketid tähendavad poliitikute meelest just neile ülisuurte rahasummade andmist.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga