paanika

Kahtlustuse nakkus levib Toompuiestee majast

Tallinna 2013. aasta KOV valimiste eelsed reklaamid tõid ERJK poolt linnapeale ja abilinnapeadele trahvid ning mullu septembris ka läbiotsimise Savisaare talus. Täna tuli teade kahtlustuse esitamisest reklaamid valmistanud firma omaniku Raimond Kaljulaid’i vastu.

Rahvusringhäälingu artiklis oli lause süüdistuse kohta: ‘”teenusepakkujana oli teadlik, et selle töö eest makstav raha on väidetavalt ebaseaduslik.” Eestis ei ole seadust (peale pankade), mis kohustaks välja selgitama raha päritolu. Tasus avalik sektor ja ülekannetega pangast. Ausamat raha on raske ette kujutada.

Kuigi kulutamise objekt võib Tõnismäe ja Toompuiestee majades tunduda ebaseaduslik, siis KOV omab iseseisvat eelarvet sh õigust teha kulutusi reklaamile. Kui sellises laadis edasi mõelda, siis Juhan Parts omastas 2 miljonit krooni Eesti Omanike Keskliit MTÜ-le ministeeriumi antud toetust, sest tema pilt oli nende trükises ja MTÜ juhid on aktiivsed IRL-i poliitikud: Urmas Reinsalu, Priit Värk, Priidu Pärna, parteist lahkunud Andry Krass. Varem oli juhatuse liige Tallinna volikogu liikmeks saanud IRL-i Madis Kübar. Sama MTÜ sai kunagi 500 000 krooni, et teha septembriks petitsioon.ee leht. Kui seda jaanuariks ei olnud, siis kirjutasin sellest artikli, et Eesti Omanike Keskliit kantis aga oleksin pidanud koostama hoopis kuriteoteate Siim-Valmar Kiisleri juhitud KÜSK rahade omastamise kohta. Tõsi, märtsiks see leht siiski tehti.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga