eesti meediapoliitika

Reinsalu teeb välisagendiks Mall Hellami

Justiitsminister Urmas Reinsalu tahab välisagendi mõiste seadusesse kirjutada aga eesmärk Venemaad sildistada annab ootamatuid kõrvalmõjusid. Samavõrd on välisagent USA päritolu Georg Soros ja tema sihtasutus Avatud Eesti Fond.

USA ja Venemaa on üksteise välisagendiga sildistanud juba mitmed aastad. Venemaa puhul oli kriteerium, et välisagent oli mittetulundusühing, mis sai rahalist toetust välismaalt. USA ja Euroopa proovisid välisagendiks teha meediakanalit RT (Russia Today), sest selle omanikud olid Venemaaga seotud.Eesmärk nii Lääne kui Ida puhul sama, et koondada oma ühiskonda ja olla vastu väljastpoolt tulevatele mõjutustele. Venemaa ei taha homopropagandat lubada isegi siis kui see on inimõiguste sildiga. USA ja Euroopa valitsejad ei ole huvitatud kriitikast ühiskonna puudujääkide kohta, sest RT oli kajastanud vaesust, rassilisi konflikte, eliidi korruptsiooni.

Viimastel aastatel on Eestis märgata telekanali PBK ründamist. Eriti aktiivseks läks selle venekeelse telekanali kritiseerimine pärast oktoobris 2017 toimunud kohalike omavalitsuste valimisi. Kaotanud Reformierakond käivitas rünnakud läbi Raul Rebase artiklite. Kahtlemata on Raul Rebane pädev meediat kirjeldama aga tema hinnangud paistavad välja tellimuse täitmisena. PBK eetris on Tallinna tellitud telesaated olnud väga palju aastaid, vähemalt kümme aastat mäletan mina neid seal näinud olevat aga võimalik, et ajaperiood on isegi pikem. Raul Rebane oleks võinud PBK kanalis Tallinna telesaadete näitamist kritiseerida ka oktoobris 2013 või oktoobris 2009 aga seda ei juhtunud, sest siis ei olnud tellimust. Reformierakond ei saavutanud viimastel valimistel loodetud edu ja nii otsitigi kaotuses süüdlast, milleks ei saanud tunnistada erakonnna juhtkonda(eesotsas Hanno Pevkur), vaid süüdlane pidi olema keegi väljastpoolt, kes ei oleks eestlane ega ei oleks Eesti firma. Nii sobiski PBK, millel on Lätis väljastatud litsents. Arusaadavalt pole Reformierakond pädev meediakanalit kritiseerima ja nii toodi lavale Raul Rebane, kes tundus usutavana.

Justiitsminister Urmas Reinsalu plaan välisagente otsida ja registrisse kanda oleks võimalik ainult siis kui Eestis oleks olemas selgelt tuvastatav mõjukanal ja inimesed välismaalt. Paraku see ei ole nii. Eesti on piiririik Ida(Venemaa) ja Lääne(Saksamaa, Brüssel, USA) vahel.

Sorose rahastatud projektid Ungaris tõid sealsele ülikoolile piirangud ja meedias märkasin juba selle meenutamist. Ma ei oska hinnata, kas sihtasutus Avatud Eesti Fond on välismaa (Lääne) mõjuagent, mis lämmatab Eesti iseseisvust ja tegeleb siinsete inimeste ajupesuga(inimõiguste sildiga). See on raskesti mõõdetav, sest puudub võrdlusmoment. Äkki oleks ilma selleta Eesti hoopis teistsugune ja meenutaks neid NSV Liidu liiduvabariike, mis jäid kinni nõukogude pärandisse(Kesk-Aasia riigid, Armeenia, Moldova).

Sihtasutus AVATUD EESTI FOND (registrikood 90000334) kohta on avatud Tartu Maakohtu registriosakonna sihtasutuse registrikaart nr 1:
Nimi ja aadress
2. kanne: Nimi on Sihtasutus AVATUD EESTI FOND
9. kanne: Aadress on Harju maakond, Tallinn, Kesklinna linnaosa, Estonia pst 5a, 10143
Eesmärk
1. kanne: Avatud ühiskonna ideede tutvustamine, levitamine ja toetamine;
1. kanne: kultuuri, teaduse, hariduse ja ühiskondliku elu valdkondades loovuse, initsiatiivi ja sidemete arendamine;
1. kanne: fondi sissetulekute ja kapitali kasutamine, väljamaksmine või annetamine heategevuse, kultuuri, teaduse ja hariduse vajadusteks, samuti fondi kulude katteks
Esindusõigus
1. kanne: Juhatuse liige on Mall Hellam, isikukood 45705040229, elukoht Tallinna linn, Harju maakond
* Sihtasutust võib kõikide tehingute tegemisel esindada iga juhatuse liige.
Õiguslik seisund
1. kanne: Õiguslik vorm on sihtasutus
1. kanne: Asutamisotsuse muutmise aeg on 23.05.1997
8. kanne: Põhikiri on kinnitatud 13.10.2016
5. kanne: Majandusaasta algab 01.01 ja lõppeb 31.12
Märkused
1. kanne: Ettevõtteregistri reg. nr. 01147834
7. kanne: Aadressiandmed on muudetud äriseadustiku § 511¹ alusel.
Kannete loetelu
Harju Maakohtu registriosakonnas tehtud kanded:
1. kanne: Kinnitatud 13.08.1997
2. kanne: Kinnitatud 13.04.2007 (muutmiskanne). Kanne on tehtud SAS § 14 alusel.
5. kanne: Kinnitatud 13.05.2013 (muutmiskanne)
Tartu Maakohtu registriosakonnas tehtud kanded:
7. kanne: Kinnitatud 14.09.2016 (muutmiskanne)
8. kanne: Kinnitatud 16.11.2016 (muutmiskanne)
9. kanne: Kinnitatud 07.11.2017 (muutmiskanne)
Väljatrüki lõpp

Sihtasutuse eesmärk on “Avatud ühiskonna ideede tutvustamine” ja see võibki tähendada inimeste ajupesu, nende seniste tõekspidamist äramuutmist. Näiteks on avatud ühiskond salliv, igasuguste varem taunitud tegevuste suhtes. Narkomaanid kõnnivad vabalt tänaval ringi, neile antakse süstimiseks puhtaid süstlaid, mitte ei viida võõrutusravile. Abielu ei ole enam mehe ja naise vahel, vaid kehtestati kooseluseadus samasoolistele paaridele. Vikerraadios on iga nädala laupäeval saade Eestis elava vähemusrahvuse esindajaga. Uudistes korratakse, et tööjõu puuduse pärast tuleb Eestisse tuua võõrtöölisi. Igal aastal saab abiellumise või tööleasumisega elamisloa ca 10 tuhat inimest. Eesmärk ongi sooneutraalne tööjõud, mis liigub vabalt ühest riigist teise, kus poleks enam rahvusriiki ega rahvust(sama keelt rääkivaid inimesi samasuguste kultuuriliste tegevustega).

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga