blogid ja internetttelevisioon

Positiivne kiitmise postitus digi-tv kohta

Seekord tuleb siis tunnistada oma osalist eksimist ja korrigeerida arvamust digitaalse televisiooni suhtes. Nimelt sain tööle oma Terratec USB pulga tänu uuele tarkvarale ja koodekitele ning nüüd avanes minu arvutis ka Eesti MPEG4 formaadis digitiaalne televisioon.

Osaliseks eksimiseks nimetan ma asja selle pärast, et kanalite vahetamisel on paus 2-3 sekundit, EPG ei toimi ja üle 5 minuti järjest pole ma saanud TV6 pilti vaadata ilma, et see oleks hangunud. Samuti pole võimalik pilti salvestada, sest see tehakse .ts failideks ja esialgu ei oska ma neid millegagi ümber pakkida ega ka maha mängimiseks programmi või dvd-mängijat katsetada. Kuid need võivad olla ka tootja tarkvarast tulenevad probleemid, millel lahendab näiteks mõni teine programm.

Hea on asja juures vähemalt see, et kui pildi jaoks on signaal kätte saadud, siis on see ka kvaliteetne. Analoogi puhul oli märksa rohkem seda antenni sättimist ja sõltumist ilmastikust. Mäletan veel neid suviseid selgeid ilmu kui ETV Koeru saatja pildile hakkas peale rääkima YLE 1, sest Soome signaal levis paremini. Koos digi-tv tulekuga on muidugi igasugune signaali jõudmine üle riigipiiride märksa piiratum ja seega töövõit ka kõigile autorite turjadel parasiteerivatele autorite kaitsjatele.

Lõpetuseks viskan veel ühe tilga tõrva sellesse kiituse karikasse, sest ilmselt hakkan ma digi-tv kanaleid vaatama vaid olude sunnil ja väga valikuliselt ning üritan neid pigem talletada tagantjärgi vaatamiseks.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga