inimesed

POKS: koera inimeste ja kassi inimeste vahel

Ma ei pretendeeri lemmikloomade kasside ja koerte vahelises leeris kummalegi poolehoidu avaldama aga märgin siiski Õhtulehe veebis ilmunud väitet, et koerad on kassidest targemad. Seda järeldati siis inimese loodud katse järgi, kus kassidel lasti toidu kättesaamist proovida maiustuseni viinud nööridega katsetades.

testis 15 kassi, paigutades läbipaistva plastnõu alla nööri külge seotud maiuseid ja jälgis, kuidas kassid neid kätte proovivad saada. Kui maiuseni viis üks nöör, polnud kassidel probleemi, et see kätte saada, aga kui tegu oli kahe paralleelse nööri või kahe ristatud nööriga, millest vaid üks viis maiuseni, ei suutnud peaaegu ükski kass õigesti valida, kuigi tuleb tõdeda, et edukamad oldi paralleelsete nööridega katses, samal ajal kui ristatud nööridega katses valis üks kass alati valesti ja teised panid täppi juhuslikult.

http://www.ohtuleht.ee/index.aspx?id=334159

Kahjuks ei selgu sealt artiklist, millised olid koerte tulemused, et neid ei saanud inimese koostatud katses kassidega ühele pulgale asetada.

Loomulikult oli selle infokillu väärtus vaid lisaklikkide tekitamine, sest kõigil inimestel on oma eelistus kas siis koerte või kassid poolel. Seda näitab kasvõi gallupi lisamine

http://www.ohtuleht.ee/index.aspx?id=334159
http://www.ohtuleht.ee/index.aspx?id=334159

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga