blogid ja internett

Virgo Kruve: kommentaarid 2. juuni

“Reinsalu: presidendi kartustel pole alust”

Kui rääkida monopolide ohjeldamisest, siis peaks ennekõike meenutama, et Reinsalu andis poolthääle kaugkütte käibemaksu neljakordseks tõstmisele. See oli 5 % aga käibemaks tõusis 18 %-ni alates 01.07.2007 ja 20 %-ni alates 1.07.2009.
See tähendas, et kogu soojuse hind on riigi tegevuse tõttu tõusnud selle valitsuse ajal ainuüksi 15 % ja sellele lisandub siis maagaasi aktsiisi korduvate tõstmiste mõju.
Seejuures on väga piinlik, et taolise populistliku (“äkki meil õnnestub vee hinda alandada” aga me tõstsime teie toasooja hinda üle Eesti) seaduse rakendamine takerdus normitehnika vea taha. Vikerraadios esinenud Ülle Madise mainis korduvalt, et sellele õigustühimikule juhiti menetluse käigus tähelepanu aga 2. ja 3. lugemine olid vaid 2 päeva jooksul ning seal ei saanudki enam asja parandada.

*

“Rahvaliidu juhiks pürgiva Tšižikovi puidufirma läks pankrotti”

Partei juhtimine ei saa olla üks tütarfirma mingi teise tegevuse toetamiseks, vaid sellele tulebki pühenduda 24/7, ilma puhkuseta (nagu töötavad Riigikogu liikmed).
Ma panin muidugi imeks Tšižikovi ütlust R2 saates “Ülekuulamine” kui ta lubas järgmistele valimistele minna Rahvaliidu esimehena (tookord tundus ühinemine SDE-ga kindlana, Villu otsust ei olnud tulnud) aga viimaste arengute järel tundub see parema valikuna kui Juhan Aare. Vähemalt on avastamisrõõmu, sest nende vanade poliitikute tagasi tulekul on alati tunne, et kusagil on neil elustamise juhtmed küljes.

*

See Age Reklaam OÜ paistab kõrvalt vaadates välja täpselt samasugune kui oli Antropovi, Rahumägi ja Ojulandi jaoks Pärnus olnud reklaamibüroo Droom. See pankrotistus 2009. suvel ja alles selle järel tuli ilmsiks, et 2007. kampaanias oli seal firmas kasutatud firmade raha nende kolme poliitiku kampaania kulude tasumiseks. Seekord on ka ettenägilikumalt “skeemitatud” sest firma omanikuks on reformikas.

*

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga