MTÜ liikmeks alles 18 aastaselt aga valima 2 aastat varem?

Üsna huvitava tõlgenduse andis Justiitsministeerium kui leidis, et mittetulundusühingu liikmeks võib olla vaid vanema nõusolekul. See tähendab, et kõik alla 18. aastased peavad selleks siis loa saama. Seejuures kirikuühendusse võib kuuluda 15. aastaselt ja teatud seltskond poliitikuid tahab anda juba 16. aastastele valimistel hääletamise õiguse. Seejuures täiskasvanuga seksida võib 14. aastaselt aga MTÜ liikmeks saad alles 4 aastat hiljem.

Ma arvan, et sellise tõlgenduse taga on Lauri Viikna (Reformierakond), kes on oma tsirkusetuuridel hädas loomade õiguste eest seisjatega ning teda asus toetama siis ministeerium (justiitsminister on Reformierakond).

Kirjutasin 29. juunil sellise kommentaari:

Artikkel: “Ministeerium: noori tohib vaid vanema loal ühinguisse võtta”

Kirevase päralt! ETV Erisaate tegijatel oli ikkagi õigus kui nad võrdlesid Riigikogu liiget Kalle Pallingut ja broilerit ning mina eksisin kui 18. mail pidasin seda noore Reformierakondlase solvamiseks:
https://www.virgokruve.eu/2010/05/18/arge-solvake-riigikogu-liiget-k[…]oiler/

Kui nüüd Kalle Palling väidab, et reforminoorte jaoks eraldi MTÜ-d ei olegi, siis … ta on suitsetanud väga kanget kraami. Peace, man!

Aadress www.reforminoored.ee omanikuks on Tallinna Noorte Reformiklubi, Asutuse aadress: Tõnismägi 9 10119 Tallinn Asutuse telefon: +3726808080 kontaktisik: Paavo Pärn (bussi-Paavo).
Kui võtta Äriregisti väljavõte, siis leiame kokku 5 Reformiklubi.
Tallinna Noorte Reformiklubi 30.11.1998 Registrisse kantud Tõnismägi 3a-15, Tallinn, 10119
Viimsi Noorte Reformiklubi 06.10.1999 Registrisse kantud Nelgi tee 1, Viimsi alevik, Viimsi vald, Harjumaa, 74001
mittetulundusühing Tartu Noorte Reformiklubi 03.04.1998 Registrisse kantud Pepleri 27, Tartu
Järvamaa Noorte Reformiklubi 08.07.2003 Registrisse kantud Keskväljak 18, Paide, 72711
Elva Noorte Reformiklubi 31.03.2004 Registrisse kantud Õuna 3-5, Elva, 61504

Lisaks veel Reforminoorte Toetusselts 14.11.2008 Registrisse kantud Erika 9-419, Tallinn, 10412

Kas Riigikogu liige väidab, et need kõik MTÜ-d ei ole seotud Reformierakonnaga? Minu teada on kõigi parteide noorteorganisatsioonid saanud läbi Haridusministeeriumi ka aastate jooksul toetusrahasid sadu tuhandeid kuni eelmisel aastal Tõnis Lukas selle ära kärpis.

Lisaks on üllatav, et kirikusse võib 15. aastaselt minna, täiskasvanuga võib seksida 14. aastaselt aga MTÜ liikmeks saad alles 18. aastaselt. Lisaks on mingid “kiiksuga” tegelased rääkinud, et valimisõigus tuleks anda juba 16. aastastele.
Siin oleks õiguskantsleri teema, sest minu meelest on põhjendamatult piiratud inimeste vabadusi nende vanusest lähtuvalt. Põhiseaduses § 48. Igaühel on õigus koonduda mittetulundusühingutesse ja -liitudesse. Erakondadesse võivad kuuluda ainult Eesti kodanikud. https://www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=12846827

*

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga