inimesed

Möödus 1 aasta Andrus Ansipi valitsuse käibemaksu tõstmisest

1. juulil 2010 möödus täpselt 1 aasta kui Andrus Ansipi Reformierakonna, Isamaa ja Res Publica liidu ning Eestimaa Roheliste häältega tõsteti käibemaks 18 %-lt hoopis 20 protsendi peale. See tähendab, et iga 2500 krooni kulutamise korral maksad 50 krooni rohkem ehk saad selle võrra vähem kaupu ja teenuseid. Kui kulutad kuus 10 000 krooni, siis riigile maksad lausa 200 krooni enam. Samal ajal protestivad Tallinnas Kalamaja elanikud 50 krooni kuus maksva hakkava parkimise pärast aga käibemaksu tõusu nad isegi ei mäleta enam.

http://rahajumal.files.wordpress.com/2006/12/savisaar_edgar_raha_postimees2001.jpg
See vale 50 kroonine aadressilt http://rahajumal.wordpress.com peaks kõigile meenutama, et praeguse valitsuse suur oponent Edgar Savisaar on sõnades saanud ansiplasi ja laarikuid mitu aastat kritiseerida aga see ei ole neid korrale kutsunud.

Eile oli ka ühe teise hinnatõusu aastapäev, kaugkütte käibemaksu tõstmine 5 %-lt 18-le  ja seda mainisin oma EPL-i kommentaaris.

Kui rääkida monopolide ohjeldamisest, siis peaks ennekõike meenutama, et Urmas Reinsalu andis poolthääle kaugkütte käibemaksu neljakordseks tõstmisele. See oli 5 % aga käibemaks tõusis 18 %-ni alates 01.07.2007 ja 20 %-ni alates 1.07.2009.
See tähendas, et kogu soojuse hind on riigi tegevuse tõttu tõusnud selle valitsuse ajal ainuüksi 15 % ja sellele lisandub siis maagaasi aktsiisi korduvate tõstmiste mõju.

“Reinsalu: presidendi kartustel pole alust”

Sellele hinnatõusule tuleks lisada veel muude põhjenduste kaudu (palgakulud, elektrihind, jne.) toimunud soojuse hinna tõusud.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga