inimesedpoliitikaReformierakond ja IRL salaliikmed

Kuhu on Eesti kohtusüsteemil veel LANGeda?

Jumal on ilmselt sama pime ja loll kui tihti meie kohtuvõim.

Peeter Võsa, täna levinud ajalehes Rakvere Teataja

Just see tsitaat pani mind lugedes mõtlema. Mitte võsa-reporteri sõnavalik vaid võrdlus kohtutega. Niipalju kui mäletan siis Peeter peaks hoopis tänulik olema, et näiteks tema avalik urineerimine jäi kohtus faktidega piisavalt tõendamata ning ta pääses puhtalt (või ei pääsenud, ei mäletagi).

Igatahes minul veel seisukoht kohtuvõimu suhtes puudub. Kuigi ootan tänaseks juba 2 kuud, et maakohus suvatseks minu esitatud hagi läbi vaadata. Nimelt Rein Langi ajal on kohtutäiturid langenud sellise piirini, et isegi kahel korral Justiitsministeeriumile kaebust esitades võid neilt saada kinnituse, et oled seadust täitnud ja täitur on seda rikkunud aga ikkagi teeb soss-sepp ka kolmandal korral seadust eirava otsuse ning pead seda kohtus vaidlustama. Selgutseks lisan, et alates jaanuarist on vaidlus käinud 670 krooni ja selle järel 300 krooni üle ning mina olen seisukohal, et ei pea midagi maksma aga täitur loeb seadustest neid paragrahve, mille järgi tema saab oma tasu arvestada ja nii ei saavutagi me konsensust. Kusjuures, selle viimase otsuse vaidlustamiseks tuli mul tasuda riigilõiv 1000 krooni. Jah, ma ei paista eriti taibuka inimesena kui 300 krooni maksmise asemel kulutan riigilõivule 1000 krooni. Mis teha, lihtsalt see täitur solvas minu õiglustunnet (tal on ametimärk ja riigi antud seaduslikud õigused aga ta kasutab neid ebaseaduslike tasude küsimiseks, paragrahve tahtlikult valesti kasutades) ja tahan selle juhtumiga osutada kogu õigussüsteemi kaosesse LANGemisele. See on näide seaduste rikkumisest riiklikult tunnustatud ametiisiku poolt, kes lähtus eeldus, et ohver maksab kindlasti need 300 krooni ega hakka kulutama raha riigilõivule (1000) ega aega. Praeguseks on kulunud 8 kuud, sellest 4 kuud täiturile esitatud kaebuse läbivaatamisega viivitamine (seaduse tähtaeg 15 päeva, veebruarist kuni juunini), 2 kuud Justiitsministeeriumi järelvalvet täiturile ja tema seniste otsuste tühistamine ning nüüd 2 viimast kuud täituri otsuse (mille tegi minu veebruari kaebuse peale juuni keskel pärast Justiitsministeeriumi sekkumist) menetlemine maakohtus. Nüüd polegi enam asi niiväga rahas vaid õiglustundes. Samuti kavatsen temalt edaspidi selle kaebuse esitamise riigilõivu välja nõuda ehk tekitatud kahju, mis tekkis tema poolt seaduste moonutatud tõlgendamisest, Justiitsministeeriumile valeandmete esitamisest ja e-mailide ning kõnede järjepideva ignoreerimisega.

Panen selle rubriiki poliitika ning IRL-i salaliikmed, sest kõnealune täitur oli varem laarikute nimekirjas. Tegi tulusat äri Tartu maantee laienduse ehitamisest kui Tõnis Paltsi allkirjaga sai kompensatsiooni suurusjärgus 700 000 krooni.

Temast saab hea nagi kuhu kavatsen ka Rein Langi riputada kui taolise õigusetuse süsteemi looja.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga