inimesedmajandus

Majanduskriis möllab vähemalt aasta

Kirjutasin ühe artikli Iirimaa võlakriisi teemal ja seda saab siis kesknädalal lugeda aga praegu toon ära mõned tsitaadid märtsist, kus ennustati majanduste rasket taastumist.

Webbots
July and onward things get very strange. Revolution. Dollar dead by November 2010.

Niño Becerra
Predicted in July 2007 that what was going to happen was that by mid 2010 there is going to be a crisis only comparable to the one in 1929. From October 2009 to May 2010 people will begin to see things are not working out the way the government thought. In May of 2010, the crisis starts with all its force and continues and strengthens throughout 2011. He accurately predicted the current recession and market crash to the month.

http://www.metatube.com/en/blogs/5547/
The-Stock-Market-and-Economic-Crash-of-2010/

Ma ei hakka neid tõlkima aga need kaks jäid mulle hetkel enim silma. Esmalt dollari suremine novembriks 2010. Kui arvestada umbes 2 nädala eest tulnud teadet, et FED trükib juurde 660 triljonit dollarit ja see katab valitsuse järgmise 6 kuu kulutused, siis tõesti, Ameerika Ühendriikide dollar on üsna sama palju väärt kui selle trükkimiseks kasutatav paber.

Teine autor on mul siin refereerimist leidnud ka varem ja ma kardan, et tal on tõesti õigus ning kogu finantskriisi, laenumulli ja katkise panganduse tulemusi näeme veel 2011. aasta lõpuni. Ta ennustas üsna õigesti, et sellel kevadel algab finantskriis (Kreeka väljaost) ja Iirimaa on selle üks vahepeatus, mitte lõppjaam. Ma arvan, et turgudel on verd tilkuva euro lõhn ninna saadud ja nüüd minnakse juba Portugali ja Hispaania järele. Ilmselt jänkid tunnevad sellest ka natuke rõõmu, et spekulandid materdavad midagi muud peale nende raha.

Teema on selline, mis ilmselt järgnevatel kuudel ära ei vaibu ja sellest saab ning tuleb veel edaspidigi kirjutada. Samuti tuli eile teade, et Eesti peab osalema 12,4 miljardi krooniga ühisraha euro stabiilsuse tagamiseks loodud laenufondis. Panemaks asju mõõtkavasse, siis emapalk kulutab käesoleval aastal 2,3 miljardit ehk koguni 5,3 korda vähem sellest eurost. Seejuures see euro tagamise raha läheb lihtsalt kriisi kukkunud pankade ja laenuvõtjate päästmiseks.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga