inimesedpoliitika

(Eba)pädev nagu Mart Laar

Ega Riigikogu töö pole mingi gruusia veini müük, et võtad kasti ja saad paki raha vastu. Ilmselgelt pole IRL-i esimees minule meeldivate poliitikute seas aga tänast libastumist poleks ma talle küll soovinud. Lihtsalt piinlik, et juba 1992. aastal Riigikogu mandaadi saanud mees ei tea endiselt parlamendi töökorda.

Mis siis täpsemalt juhtus. Kella 14.47 võtsid reformikad oma fraktsiooni juhi Peep Aru(lageda) palvel seaduseelnõu 2. lugemise hääletamise eel 10 minutilise vaheaja. Ilmselt põlgusest opositsiooni ööistungite vastu. Mis siis ikka, Ergma teataski, et istung jätkub 14.57.

Mõni aeg hiljem pidi olema järgmise päevakorra punkti raames juba teise seaduseelnõu 3. lugemine. Nüüd vajutaski Mart Laar klahvile sõna ja teatas, et IRL-i fraktsioon soovib samuti 10 minutilist vaheaega. Kui eelmisel korral järgnes vaheaja küsimisele valitsusliidu poolt naerupahvakas, siis seekord oli vaikus. Ilus Keit Pentus siis teatas ilma kogelemata, et 3. lugemise eel on võimalik ainult avada läbirääkimisi ja alles selle järel on võimalik võtta vaheaeg. Mis siis ikka, avati läbirääkimised ja Ken-Martti Vaher kõndis pulti ettekannet tegema. Ma ei vaadanud pilti ja ei tea, kas Mardil hakkas piinlik või oli midagi muud aga vaheaega ei võetud ja toimus ka 3. lugemine ning hääletamine ja seadusena vastu võtmine. Lugege ise tänast stenogrammi:

Aseesimees Keit Pentus
Järgmiseks eelnõuks tänases päevakorras on Vabariigi Valitsuse algatatud abipolitseiniku seaduse eelnõu nr 633. Ka antud eelnõu puhul on tegu kolmanda lugemisega. Kas on soov avada läbirääkimisi? Avan läbirääkimised. Palun Riigikogu kõnetooli Isamaa ja Res Publica Liidu fraktsiooni esindaja Mart Laari! Kas teil on sõnavõtt kohalt või kõne? Kohalt. Siis palun sõna kohalt sõnavõtuks Mart Laarile, palun!

Mart Laar
IRL-i fraktsiooni nimel paluksin 10 minutit vaheaega enne hääletamist.

Aseesimees Keit Pentus
Hääletamiseni me veel jõudnud ei ole. Ma palun seda ettepanekut kirjalikult, kui me hääletamise protseduurini jõuame. Siis saame võtta ka 10-minutilise vaheaja. Endiselt küsin, kas on soovi avada läbirääkimisi?

Näete siis, IRL-i esimees on nii (eba)pädev, et ei tea isegi seda, millal saab ta fraktsiooni nimel võtta vaheaja ja millal selle võimalust ei ole.

Üks teine Mart on teinud suuremaid kuritegusid ühiskonna vastu aga raha ei haise ja neid ei uurita. Sundüürnikud, erastamine ja 41000 surnud eestlast alustuseks. Mardi foto tegin 2008. oktoobris ristisamba nurgakivi panekul Harjumäe nõlval. Foto Virgo Kruve

Hääletage ikka (eba)pädevuse poolt, saate habemetäie nalja pealekauba.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga