eesti meediainimesedReformierakond ja IRL salaliikmed

Psühholoogiline manipulatsioon artikli kommentaaridega

Eilne Eesli sEkspress kirjutas artikli Priit Kutseri kommentaaride teemal. Mina ei mõista, miks see üldse uudiskünnise ületas, sest igaüks võib valida omale sobiva kasutajanime ja toota kommentaare Ekspress Gruppi veebile. Ilmselt häiris toimetust, et tagasiside ei peegeldanud nende endi vaateid (Keskerakonda vihkav) ja pidid uurima selle põhjust.

Mina pole nende peldikuseinale kirjutanud juba väga palju aastaid ja kokku on seda ette tulnud umbes kümmekond korda või isegi vähem. Mis seal varjata, needki korrad on artikkel mind kuidagi isiklikult puudutanud. Ma mõtlesin, et peaksin selle eilse etteheite järel minema ja kirjutama ka mõned arvamused, kasutades küpsiste kustutamist ja IP vahetamist aga siis ma mõistsin, et see oleks aja raiskamine. Esiteks toodan siis sisu Eesli sEkspressile ja teiseks loobun kõigist võimalustest neid mõtteid kuidagi oma autorlusega siduda. Ma olen viimased aastad olnud seisukohal, et anonüümikuna toodad sõnavahtu aga oma nime all kirjutamine suurendab pigem  teksti jõudu, sest erinevad mõtted on ühes keskkonnas (blogis) koos ja nende juurde jõutakse ka aastaid hiljem erinevate otsingutega.

Ütleme nii, et Priit tegi igati tänuväärset tööd kallutatud ajakirjanduse tasakaalu sättimisel. Mina poleks seda suutnud, sest sealne leht ja artiklid on mulle piisavalt vastumeelsed. Pealegi olid tema kirjutatud tekstid korrektsed ja kedagi ei solvatud. Seda ei saa öelda näiteks Eesti Ekspressi ajakirjanike kohta, kes on egrupp.ee gateway kaudu käinud minu blogis ka roppusi kirjutamas.

Solvaja Eesti Ekspressi toimetusest.
Solvaja Eesti Ekspressi toimetusest peidab ennast firewall.egrupp.ee aadressi taha. Pilt selle blogi kommentaaride haldamise lehelt.

Vähemalt on arvamuse avaldaja olnud avameelne oma isiku suhtes, sest sellise aliase peale Priit poleks küll tulnud.

Ma ei pane siia linki sellele eilsele artiklile ega räägi pikemalt ka eile maksumaksja rahade eest tehtavas Vikerraadios selle käsitlemisest ega ka mitte sellest, et rentsli Reporter pidas vajalikuks seda samamoodi võimendada, sest see lihtsalt näitab ära parteilise meedia telje: Ekspress -> ERR -> Kanal 2.

Samuti teavad artikli lugejad, et seal on käsitlus pigem neutraalne kui midagi ette heitev või ründav. Psühholoogiliselt on see ka peenem ründamise viis. Ma oletan, et selle järel väheneb hüppeliselt Eesli sEkspressi kommentaaride hulk.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga