blogid ja internettinimesedpoliitika

Valitsus salastas kirjadele vastaja nime, seda teeb arvuti

Kummalised teateid Suurbritannia peaministri büroost. Nagu selgub BBC infost, siis seal vastatakse inimeste kirjadele E. Adams nimel, kes lähemal uurimisel osutub väljamõeldud nimeks ja võltsitud allkirjaks, mille lisab arvuti. Võimalik, et tegemist on maailmas esmakordse juhtumiga, kus kirjade vastatakse süstemaatiliselt mitte eksisteeriva töötaja nimel.

Asi tuli avalikuks siis kui üks parlamendi saadik kirjutas peaministri büroole ja sai ka vastuse, millel oli vastajaks E. Adams. Kui ta helistas peaministri büroole, et saadud kirja täpsustada, siis esmalt öeldi talle, et E. Adams ei saa telefonile vastata. Kui saadik ei jätnud jonni ja teatas, et kui “E. Adams oli võimeline mulle kirja kirjutama, siis võiks ta olla võimeline ka telefonile vastama”, ühendati ta edasi järgmisele töötajale, kes tutvustas ennast ülemusena ja selgitas, et tegemist on arvuti poolt genereeritud kirjaga ning selle nimega töötajat neil ei ole.

David Cameron ja Nick Clegg on justkui üksteise poliilised kloonid. kaader bbc
David Cameron ja Nick Clegg on justkui üksteise poliilised kloonid. kaader bbc

Asja edasi uurides selgus, et alates 2005. aastast on kantselei vastanud kirjadele väljamõeldud inimeste nimede ja allkirjadega. Selle põhjuseks on soov kaitsta töötajate identiteeti pärast vahejuhtumit, kus keegi olevat ähvardanud töötajat tema kodusel aadressil. Selle järel soovitati neil salastada vastajate nimed.

Midagi mõistlikku pole taolisest käitumisest järeldada. Terrorit ja hirmu maailmas levitades (Afganistan, Iraak) tuleb see ühekorra ka sinu enda kontorisse ja pead hakkama välja mõtlema endale aliast.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga