eesti meediainimesedmajandus

Eriti riukalik ringhääling ja eksitavad teated börside kohta

ERR teatas eile lõunal, et Euroopa börsid pöörasid väiksele tõusule. See on poolik tõde, sest tõusvaid indekseid küll leidus aga päeva lõpetas enamik miinuses. Järjekordne soovmõtlemine ja heade uudiste otsimine ERR-i poolt.

Tegelikud andmed börside kohta bloomberg.com lehelt

Bloomberg.com andmed Euroopa börside kohta 6. septembrist
Bloomberg.com andmed Euroopa börside kohta 6. septembrist

Positiivselt lõpetasid London ja Šveits aga langesid Pariis (CAC), Frankfurt (DAC), Madrid (IBEX), Amsterdam (AEX) ja Stockholm (OMX).

Keskpäeval oli Kadri Kukk (kas Brüsseli Kadri?) edastanud pealkirja “Euroopa börsid pöörasid pärast langust väikesele tõusule“, mis püüdis vähendada möödunud päevade languse olulisust ja otsida posiivsust edaspidiseks tõusuks.

ERR teatas taaskord ekslikult börside tõusust
ERR teatas taaskord ekslikult börside tõusust

Mina ei julgeks kauplemispäeva keskel hakata tegema üldistusi tõusmise või langemise kohta. Õige oleks ikkagi öelda alles kauplemispäeva sulgudes, et kas jäädi miinusesse või plussi. See on juba teistkordne juhus, kus ERR teatas börside tõusust, kuigi tegelikult oli tulemus negatiivne. Viimati juhtus see 11. augustil kui ETV uudiste saade “Aktuaalne Kaamera” teatas optimistlikult börside tõusust aga BBC näitas langevaid (punaseid) indekseid.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga