inimesedpoliitikaReformierakond ja IRL salaliikmed

Reformierakonnas on kahte tüüpi liikmeid: kinni panduid ja veel vabaduses olevaid

Parafraseerides Igor Gräzinit, siis Reformierakonna liikmete seas on kahte tüüpi liikmeid – ühed, kes on juba kinni ja teised, kes veel ei ole. See kinni olek tähendas siis karistusseadustiku alusel karistada saamist. Esimese hooga tuli mulle meelde selline Reformierakonna endiste või praeguste liikmete nimekiri.

  1. Liis Haavel oli Eesti Reformierakonna liige kui pettis välja vanuritelt raha, asju ja kinnisvara. Kui ta hetkel pole vanglas, siis peatsel on sinna minemas.
  2. Anna-Maria Galojan oli Eesti Reformierakonna liige kui omastas MTÜ Eesti Euroopa Liikumine kontodelt ligi 900 tuhat krooni
  3. Andrei Andrejev oli Eesti Reformierakonna liige ja Alajõe valla volikogus nende esindaja kui lasi viinapoe järjekorras tekkinud sõnavahetuse järel maha endast noorema mehe. Karistuseks sai miinimumi lähedase 6 aasta ja 6 kuulise vangistuse, mida reformikad justiitssüsteemides kindlasti leevendavad.
  4. Margus Hanson oli Eesti Reformierakonna liige ja kaitseminister kui kaotas ära portfelli riigisaladuse dokumentidega. Mõisteti kriminaalkorras süüdi ja maksis trahvi ligi 100 tuhat krooni. Selle korvasid tema parteisemud Tartus, kes organiseerisid talle abilinnapeana Eesti peaministriga võrdse palga, mis oli 126 tuhat krooni suurem kui tema ülemusel ja Tartu linnapeal Urmas Kruusel.

Seda nimekirja võiks veel jätkata aga sellel poleks mõtet, sest arv oleks umbes samasuur kui Tallinna ametnike puhul.

Rääkides korruptsioonist Tallinna linnavalitsuses lausus Gräzin: „Tallinna linnavalitsuses on kahte tüüpi ametnikud – ühed, kes on juba kinni ja teised, kes veel ei ole.“

Delfi 8. september

Nende nelja reformika seas on 2 praegu vangis (Haavel, Andrejev) ja ülejäänud 2 on vabakäigul või oma karistuse ära kandnud. Samamoodi on trellide taga Tallinna ametnikest ainult Kaimo Järvik. Vanglast väljas on Parbus, Oviir, Sepp, Tammemägi ja pole üldse kindel, kas keegi neist trellide taha jõuab.

Seega on praegu vangistatud reformierakondlaste ja vangistatud endiste Tallinna ametnike suhe 2:1 Eesti Reformierakonna kasuks.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga