inimesed

Soomlane provotseerib SLÕhtulehte kommenteerima

SLÕhtuleht on jällegi avaldanud Sami Lotila artikli. Viimati sõimas ta Tallinna taksojuhte, seekord jällegi turismiga tegelejaid ja hotellide klienditeenindajaid. Miks lastakse ajalehe poolt laimata Eesti teenindajaid? Ainult reklaamiklikkide pärast.

Mida rohkem ajaleht kommentaare kogub, seda suurem näib olevat tema loetavus. Järelikult ka suurem huvi reklaamide avaldamiseks. Suvisel perioodil on väga raske saada inimesi lehte lugema kui pole sellist teemat, mis igaühte võimalikult palju puudutaks. Rahvusliku väärikuse solvamine ja pealinna mustamine seda kindlasti võimaldab, sest osa kriitika põhjustest saab kirjutada näiteks hiliskümnendite immigrantidest teenindajatele, kes äkki tõesti ei tea Kadrioru asukohta. Samuti on teatud poliitiliste vaadetega inimestele väga oluline Tallinna mainet mustata, sest linna juhib Keskerakond ja pole ju lubatav inimestel seda möönda, et ka ühe partei poliitikutest piisab ning ühtegi nende parteid või nende programmi polegi vaja. Selle tõttu tulid nädala alguses ka uudised pirita ranna veereostusest ja piletikontrollide vähesusest (pileteid peab kontrollima Munitsipaalpolitsei ja selle loomine oli ka Keskerakonna algatus. Seega kritiseerime vihast idee algataja suhtes ka praeguseks toimima asunud süsteemi, sest trahve pole nii palju tehtud. Äkki on lihtsalt rohkem piletiga sõitjaid kui aasta tagasi? Ühisteenused hirmutasid lihtsalt inimesed sedavõrd ära, et siiani püsib suur kuulekus kuukaartide ja piletite soetamiseks).

Ühes olen aga temaga nõus, et

Tulumaksubaas on Eestis nii õhuke, et selle rahaga ei saada Eesti pealinna iial korda.

Eriti võhiklik aga tundub järgnev väide, mis näitab, et kirjutaja pole aru saanud hiiglasliku kontserdisaali ja messikeskuse erinevuste või pole hotellitoast välja saanud ega Pirita poole liikunud.

Kongressi- ja messiturismi jaoks puuduvad Tallinnas piisavalt suured ja nüüdisaegsed ruumid, ja tundub, et ka Linnahalli ei uuendata messikeskuseks.

Eelmisel korral kirjutasin kuidas sigajoobes soome turistid Tallinnas liiguvad või oma lapsi Harju tänava lillepeenras pissitavad. Seekord ma enam talle vastu kirjutama ei hakka, sest lolliga pole mõtet vaielda. Selle praegusegi kirjutasin selle fakti teada andmiseks.

Siiski oli artiklis ka üks vajalik infokild. Nimelt röövivad hotellid eestlaste käest võrreldes soomlastega kuni kahekordse hinna ööbimiskoha eest.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga