Hiinlased tegid olümpia ilutulestikuga potjomikinit

Eile tuli hiinlastelt ülestunnistus, et olümpia avatseremoonial näidatud ilutulestik oli varem salvestatud. “Pettust” kasutati telejaamade mugavuseks. Lisaks tunnistati pettust staadionil laulnud väikse tüdrukuga, sest hääle omanik polnud piisavalt ilus.

Jääb üle vaid oletada, mille suhtes on veel hiinlased asju ette salvestanud ja neid siis lindilt näidanud. Äkki on selleks õhu puhtuse analüüsid?

Ilutulestik oli osaliselt varem salvestatud.
Ilutulestik oli osaliselt varem salvestatud.

Ülestunnistuse pidi tegema Wang Wei (tegevpresident)

Wang Wei tunnistab pettust ilutulestiku ja lauljaga.
Wang Wei tunnistab pettust ilutulestiku ja lauljaga.

Tõenäoliselt pole väga ekslik oletus, et pettuse teed mindi soovist jätta maailma väidetavalt miljardile televaatajale kustumatu mulje, isegi kui seda on tehniliste vahenditega manipuleeritud. Ma ise avatseremooniat ei vaadanud ja pole vaadanud ega kuulanud ka hilisemaid ülekandeid. Ainult uudistesaatesse jõudnud kokkuvõtteid. Elu on selleks liiga lühike, et kulutada seda spordi jälgimisele. Parem oleks ise sellega tegeleda.

Punalipu lehvitamist julgeti tõenäoliselt otse näidata.
Punalipu lehvitamist julgeti tõenäoliselt otse näidata.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga