internett

EKP elab internetis edasi (kommunismivabalt?)

Jah, see on tõsi, EKP elab ja tegutseb ning mitte ainult virtuaalselt internetis, vaid ka päris elus. Ma poleks arvanud, et 17 aastat pärast Eesti Vabariigi taastamist võiks Eesti Kommunistliku partei lühend veel kasutust leida. Ilmselgelt ma eksisin. See pidavat ka inimlik olema. Samas pole EKP.ee siiski sama kui vene keele kõnelejate hulgas CCCP särgiga ringi kõndimine. Hoolimata lühendi kommunistlikust ja poliitilisest taustast, tegutseb selle all tänapäeval hoopis üks kapitalistlik ja majanduslikku kasu taotlev pank. Ma arvan, et nende klientide hulgas on ka EKP endisi liikmeid protsentuaalselt sama palju kui näiteks Laevapurje või Hobuseraua pangas. Tõenäoliselt siiski vähem kui praeguses valitsuses, kus partei piletiga on jõutud kõige kõrgematele tasemetele. Või miks mitte ka Riigikogu liikmetega võrdluses, kus EKP liikmeskond ületab tõenäoliselt “Eesti keskmist” hulka.

Kui te praeguseks ei tuletanud lühendist EKP välja Eesti Kreediidipanka, siis näitab see ainult ühte: te teate vaid suurpanku! Mõelda vaid, et Eestis oli litsentsi saanud panku tippajal tublisti üle neljakümne ja sinna 45 kanti.

Ma ise teadsin Krediidipanga aadressina siiani vaid www.krediidipank.ee oma, kuid ma väga ei imesta, et pankurid võtsid ka selle nimelühendi taaskasutusele. Mõelda vaid, et suurpankades pettununa oleksin uue panga valikul ka neid arvestanud (nende kontor asub mulle väga lähedal). Kuid pärast EKP nime all tegevuse tuvastamist ma vaevalt sellele enam mõtlen.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga