inimesed

Millal tapab ennast Tõehetke´s osaleja?

Tõsielu seriaalides osalejate enesetapud pole midagi erakordset. Seda on juhtunud ka isegi sellise ohutu seriaaliga “Buss,” mis oli kordades leebem osalejate vastu. Nad ei pidanud polügraafi all oma intiim- ja tööelu lahkama. Ometigi üks neist suri.

Bussi seriaalist tuntud Nele(22) hüppas pärast seriaalis osalemist Iisaku vaatetornist alla ja suri. Viitan:

«See oli enesetapp, kardan ma,» arvab «Bussis» sõitnud ning Nelega lähedaseks saanud Maris.

«Ta eksis, et sinna läks. Ta ei teadnud, millega oli tegu. Ta ei oleks tohtinud sinna minna, see polnud tema jaoks. Ta oli väga hea hingega ja armastav inimene,» teab Eduard [Nele elukaaslane].

Tema sõnu kinnitab ka üks «Bussi» osa, kus Nele palub end saatest välja hääletada. «Inimesed, ärge hääletage minu poolt ja saatke mind palun, palun, palun koju! Ma tõesti igatsen oma lähikondlaste järele,» anub Nele ja kohendab oma pikki heledaid juukseid kaamera ees. Kui ta välja hääletatakse, ei varja ta oma rõõmu: «Alguses arvasin, et olen siin paar päeva. Muidugi on hea, et ma sain kauem olla, sain teha selliseid asju, mida ma muidu kunagi ei teeks. Käisin sellistes kohtades, kuhu ma elu sees võib-olla ei satu. Kuid ma olen läbi ja lõhki linnainimene, ma ei kannata tegelikult vintsutusi /-/, ma ei pea hullule treeninglaagrile vastu,» ütleb Nele ja lubab otse kaamerasse vaadates: «Ja rohkem elu sees mitte ühtegi tõsielusarja! See on kohe kindel raudsõna.»

«Suhe oli neile oluline ja tähtis,» teab Nelega «Bussis» heaks sõbraks saanud Meelis. «Ta elas selle kõik enda sisse, näitas, et kõik on nii vahva. Ja kui ta ütles mulle, et ei lugenud Delfi kommentaare, siis ta valetas. Ta ütles, et tal suva, ei teda huvita, mida need pubekad kirjutavad. Aga ta luges ja need läksid talle hinge. Ta muretses Eduardi ja vanemate pärast,» teab Meelis, kes ise elas väga raskelt üle tõsielusarja stseeni, kus teda hakati homoks sõimama.

«Oleksin võinud hulluda, oleksin võinud võttemeeskonnale kallale minna, tappa kedagi. Oleksin võinud sealsamas saates end ära tappa. Saatetegijad ei mõelnud, et ma pean ka pärast saadet elama. Selle mainega. Neil oli põhiline, et saate reiting oleks kõva. Ma ei soovitaks isegi oma suurimale vaenlasele minna tõsielusarja

Kirsti Vainküla 30.08.2005 http://www.sloleht.ee/index.aspx?id=179954

Selle Eesti esimese telesurma meenutamise peale tulin alles pärast eelmise postituse kommentaare. Mina ei mäletanudki seda sündmust, ju ma polnud siis reality seriaalide hoolas vaataja. Kolm aastat tagasi piisas väga noore inimese enesetapuks vaid lörri läinud suhtest ja kaamera ette purjus peaga jäämisest.

Äratundmisrõõm õudukate fännidele
Äratundmisrõõm õudukate fännidele

Ma ei kujuta ette, mida teeb võidetud 200 000 krooniga endine politsenik kepi-Külvi, kelle töökoha sekspartneri isiku tuvastamine näib olevat Inno ja Irja selle nädala tööplaaniks. Samuti ei tahaks ma olla Hannes Võrnu nahas, kes peab sellist piinavat ülekuulamist teostama (pildil, taustaks kotid ahvatleva rahaga).

Loe lisaks: Tõsielu seriaalides osalejate valikule psühholoogi kaasamine pärast Nele juhtumit: http://www.sloleht.ee/index.aspx?id=180020

Inglane poos ennast pärast seriaalis osalemist ülesse: http://uudised.err.ee/index.php?0550508

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga