Firmad pankrotistuvad üleöö

Ma ei tea kas Eesti Pank on ära defineerinud selle majanduse “pehme languse” lõppemise, kuid tundub, et kätte on jõudnud kõva kukkumine. Eile lõpetas päevapealt tegevuse SuperSeaCat laevafirma ja täna loen päevapealt lõpetanud mööblifirmast Tartumaal.

Soomlaste laevafirma jättis ära teisipäeva õhtul Tallinnast väljuma pidanud reisi ja inimestele jagati pabereid, millega peaksid kunagi oma piletiraha tagasi saama. Firma esindaja aga kinnitas pettunud reisijatele antud infot, et firma on läinud likvideerimisele. Anti lootust ka teiste piletite hilisemaks hüvitamiseks. Helsingin Sanomat kirjutab, et sellest kaotusest võitis Linda Line ja mitte Tallink.

Hoopis halvad uudised aga tulid Tartumaalt, kus mööblifirma Fratel Trade ligi 70 inimest jäid uue töönädala saabudes päevapealt ilma tööta. Nädalavahetuse jooksul olid ära viidud kogu tootmise sisseseade ja toodang.

“Olime šokis – ruumid tühjad, seadmed läinud, ainult prügi vedeles maas,” kirjeldas Tiia Orlovski töönädala algust.

http://tartu.postimees.ee/151008/tartu_postimees/uudised/343218.php

Seejuures ei ole töötajatel ka eriti midagi teha peale tühjades ruumides passimise, sest töölepinguid pole keegi nendega lõpetanud. Juhtkond ei vaevu isegi teavitama olukorrast ja tulevikuplaanidest.

Tere tulemast Ansipi Eestisse, kus töökoht kaob üleöö! Selle peale ütleb aga

Tööturuameti Tartumaa osakonna konsultant Irja Laur. “Lihtsalt õudne, mida inimestega tehakse.”

3 thoughts on “Firmad pankrotistuvad üleöö

 • 15. oktoober 2008 at 14:43
  Permalink

  Edgar kaks aasta tagasi “investeeris” mööblifirmasse aga 25 000 kroonist netopalka mitte maksta ei tahtnud? Kas see oligi Edgari firma, mis nüüd pankrotti läks? Sama hästi on riik kus sa elad meie kõigi Eesti, ka K-erakonna või Edgar Savisaare Eesti.

  Reply
 • 15. oktoober 2008 at 15:49
  Permalink

  Huvi pärast, et kuidas siis oleks “soliidne” pankrotti minna? Ja tõepoolest, mis see Ansip siia puutub?

  Reply

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga