Reklaamifirmal uus säästu kaubamärk Newton

Tänane Ärileht kirjutas reklaamibüroo OÜ Leo Express nime vahetusest OÜ Newton Marketing vastu. Võrreldes Pärnu tunnuslause välja töötanud firma saatuse ehk pakrotiga oli see kerge pääsemine. Imestama paneb aga kokkuhoid kaubamärgilt – vaid 1 klass 45st.

Vaatasin nende tegevusalasid Äriregistrist ja ütlen, et vähemalt klass 39 ehk transport [c) transporditeenuste osutamine Eesti Vabariigi piires] oleks pidanud ka olema taotluses. Iseasi, kas interneti teenused klassides 41 ja 42 oleksid tulnud eraldi välja tuua või jääda lootma selle ainsa klassi 35 puhul juba nimetatud “reklaami” juurde.

Isegi patendivoliniku pealt hoitakse seekord kokku! Eelmine büroo Leo Express omas kahte kaubamärki ja oli jõudnud kulutada ka patendivolinikule maksmiseks. Üks kaubamärk sisaldas 2 klassi ja teine isegi 3 ehk taotluse kulu läks kindlasti viiekohalise summa maksma. Seekord aga aetakse läbi 3-4 korda odavama rahaga. Ma saan aru, et majandusel ei lähe hästi aga 2200 krooni kulutamise pärast küll uudist ei maksa teha. See pole isegi kirbusitt majandusprotsesside üldisel taustal.

Aga imestage ise, milliseid tegevusalasid (need on praktiliselt üksteise kloonid) hakkab Newton Marketing kaubamärgina kaitsma.

reklaam; ärijuhtimine; kontoriteenused , ajalehtede tellimise organiseerimine (teenus), allhanketeenused (ärialane abi), analüüsid (omahinna- ), omahinnaanalüüsid, andmeotsing arvutifailides kolmandatele isikutele, andmetöötlus arvuti abil, arvepidamine, arvete esitamine, arvete koostamine, arvete seisu, bilansi koostamine, arvuti andmebaasides info süstematiseerimine, arvuti andmebaasidesse info kogumine, arvutivõrgureklaam, dokumentide paljundamine, efektiivsuse (saavutusvõime, teovõime) ekspertiisid, esinevate artistide äritegevuse juhtimine, fotokoopiamasinate rentimine, üürimine, fotokopeerimine, hanketeenused teistele ettevõtetele (kaupade ja teenuste ostmine), hinnavõrdlusteenused, hotellide ärialane juhtimine, impordiekspordikontorid, -agentuurid, info kogumine arvuti andmebaasidesse, info süstematiseerimine arvuti andmebaasides, jaemüük (kaupade jaemüügi reklaam meediakanalites), juhtimisabi (kaubandus- või tööstusalane), kasvava metsa hindamine, kaubandus- ja reklaamnäituste korraldamine, kaubandus- ja reklaamnäituste korraldamine, kaubandus- või tööstusalane juhtimisabi, kaubandusteabeagentuurid, kaupade demonstreerimine, kaupade jaemüügi reklaam meediakanalites, kiirkiri, stenograafia, kliendid (äriteave ja klientide nõustamine) (klientide nõustamiskeskus), klientide nõustamine (äriteave ja ) (klientide nõustamiskeskus), konsultatsioonid (spetsialisti ärialased), kontorimasinate ja -sisseseadete rentimine, üürimine, kontorimasinate ja -sisseseadete rentimine, üürimine, kontorimasinate ja -sisseseadete rentimine, üürimine, küsitlused (rahvastiku- ), rahvastikuküsitlused, majandusprognoosid, maksudokumentatsiooni koostamine, masinakiri, meediakanalid (kaupade jaemüügi reklaam meediakanalites), messide korraldamine äri- või reklaami- eesmärgil, messide korraldamine äri- või reklaamieesmärgil, metsa hindamine (kasvava), metsa hindamine (kasvava), müügiautomaatide üürimine, rentimine, laenutus, müügikampaaniad, -reklaam (teenus), müürilehtede ülespanemine, üleskleepimine, näidiste (proovide) levitamine, oksjonid, enampakkumised, omahinnaanalüüsid, ostutellimused (ostutellimuste töötlemine), ostutellimuste töötlemine, palgalehtede koostamine, paljundamine (dokumentide), paljundamine (dokumentide), personalijuhtimisalane nõustamine, personalijuhtimisalased konsultatsioonid, poeakende (vaateakende) kaunistamine, dekoreerimine, pressiülevaateteenused, prognoosid (majandus- ), majandusprognoosid, psühholoogiline testimine personali valikuks, publitseerimine, avaldamine (reklaam-tekstide), raadioreklaam, raamatupidamine, rahvastikuküsitlused, reklaam, reklaam (postimüügi- ), reklaami levitamine (posti teel), reklaami või müügi modelleerimine, reklaamiagentuurid, reklaamiaja rentimine massiteabevahendites, reklaamide küljendamine teenusena, reklaamipinna üürimine, reklaamiteenistus, avalikkusega suhtlemine, reklaamitekstide publitseerimine, avaldamine, reklaammaterjali üürimine, reklaammaterjalide kaasajastamine, moderniseerimine, reklaammaterjalide levitamine, reklaammaterjalide üürimine, reklaampindade üürimine, reklaamtekstide ettevalmistamine, reklaamtekstide kirjutamine, revideerimine, revisjonid, sekretäriteenused, sponsorite otsimine, statistika (statistika koostamine), statistika koostamine, teiste omanike kaupade ja teenuste litsentsimine (teiste omanike kaupade ja teenuste litsentsimise korraldamine ärieesmärgil), teiste omanike kaupade ja teenuste litsentsimise korraldamine (ärieesmärgil), teiste omanike kaupade ja teenuste litsentsimise korraldamine ärieesmärgil, tekstid (reklaamtekstide kirjutamine), tekstitöötlus, telefonivastamisteenused kättesaamatute abonentide puhul, telekommunikatsiooniteenused (telekommunikatsiooniteenuste tellimuste korraldamine), telekommunikatsiooniteenused (telekommunikatsiooniteenuste tellimuste korraldamine), telekommunikatsiooniteenuste tellimise korraldamine, telereklaam, testimine (psühholoogiline) personali valikuks, transkriptsioon, turuuuringud, tööhõivekontorid, tööjõu värbamine, tööstusalane (kaubandus- või) juhtimisabi, uuringud (äri- ), äriuuringud, villa hindamine, välisreklaam, värbamine (tööjõu), värbamine (tööjõu), võrdlemisteenus (hinnavõrdlusteenus), ärialane juhtimine (hotellide), ärialased konsultatsioonid (spetsialisti), ärialased küsitlused, päringud, ärialased päringud, küsitlused, ärialased uuringud, äriinfo, -teave, ärijuhtimisabi, äriteave ja klientide nõustamine (klientide nõustamiskeskus), Äritegevuse hindamine, Äritegevuse juhtimine (esinevate artistide), Äritegevuse juhtimise ja korraldamise konsultatsioonid, äritegevuse juhtimise konsultatsioonid, äritegevuse juhtimise nõustamine, äritegevuse korraldamise konsultatsioonid, äritegevuse siirdeteenused, äriuuringud.

One thought on “Reklaamifirmal uus säästu kaubamärk Newton

  • 27. november 2008 at 17:30
    Permalink

    Aga milleks kasutada patendivolinikku ja maksta viiekohaline summa, kui vabalt saab ise kaubamärgi ära registreerida, läheb oluliselt vähem.

    Reply

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga