inimesed

Gunnar Grapsil olidki pihud tühjad, viimse päevani

0808907-gunnar_graps_vaikeTänane Õhtuleht avaldab intervjuu rokkmuusiku Gunnar Grapsi pojaga. Selgub kurb tõsiasi, et keskealine eesti mees elas üksinduses ja lõpuks sai teoks tema pensionifondi reklaam: Mul jällegi on tühjad pihud. Reklaamis oli küll kirjutatud “täis” aga see lubadus ei teostunud. Talle maksti väga vähe reklaami eest. Käesoleval aastal kaob ka Hansapanga nimi. Järgnevalt loetelu tuntud eesti meestest, kes ei elanud pensionile saamise vanuseni ja surid märgatavalt enne seda: Tarmo Pihlap, Kalev Katus(demograaf), Urmas Ott, Rober Lepikson, Gunnar Graps, Indrek Vanaselja (üks rikkamaid ärimehi), Hendrik Toompere, Oleg Sõlg, Dan Põldroos.

Katked Eve Heinla intervjuust

“Isa ei suutnud kommertsiga kaasa minna, kergemeelset lällamist teha ei tahtnud. Rahaga oli kitsas. Hansapanga reklaami eest sai tühise summa, tsikli müüs maha, et söögi- ja üüriraha saada. Keeruline aeg, kuid tasapisi hakkas ta sellest välja tulema,”
“Raha pidi teenima nii või teisiti äraelamiseks,” meenutab isa rasket aega vanem poeg Jan. “Neid nn süldiasju ta sestap veidi tegi, aga see talle ei meeldinud.
Esines kõrtsideski, aga ta proovis ka seal ikkagi tõelist muusikat teha.”
“Plaadiläbimüügist tiksus väga väike summa, mingeid muid sissetulekuallikaid tal polnud. Ja Hansapanga pensionifondide reklaami läks ta 2002. aastal ainult raha pärast. Ei teadnud eriti rahast, mida küsida, ega reklaamimaailmast,” meenutab poeg.
“Summa, mis maksti, oli väga pisike, 15 000 krooni – korra mingi võlg ära maksta, ja läbi sai see raha kähku. Samas ju pildid rippusid aasta aega üleval ja reklaam kestis kaua. Ega tal mänedžeri kõrval polnud, võttis vastu, mis anti.”
Kas kõik oleks võinud teisiti minna, kui tal oleks olnud keegi kõrval toeks?
“Loomulikult. Ja tegelikult oleks piisanud armastavast naisest. Ilmselt. Lisaks mõjusid isale tema teise poja haiguslood. Ta oleks võinud olla meie hulgas edasi, kui oleks keegi hea inimene kõrval. See on selge. Tugi, millest kinni hoida,” arvab Jan.
Jan naeratab – isa uskus ja rõhutas, et eksisteerib ka mingi teine maailm. “Laul “Valgus”, selleks sai ta inspiratsiooni oma kolmanda astme kontaktist ehk ufovaatlusest. Talle ikka meeldis rääkida sel teemal. Ja eks ta ufosid nägi ka vast… omal moel.”

http://www.ohtuleht.ee/index.aspx?id=306040

Olen seda ka varem kirjutanud ja teiste teemade juurde kuid see eelnev oli väga ilmekas näide, et eesti mees ei kurda oma elu üle. Me sureme vaikselt.

Eesti on maailmas 5. kohal südame haigustesse suremiselt: Meist ees on vaid Ukraina, Valgevene, Gruusia (meie sõber) ja Venemaa (meie oht). Edasi, seltsimehed poliitikud Reformierakonnast, viige Eesti ka selles tabelis oma reformidega juhtkohale. Kui ei suuda Euroopa Liidu 5 rikkama hulka, siis äkki saame suremuselt maailma esimeseks?! (See oli sarkasm)

Hansapanga reklaamvoldik 2002. aastast. Täna 2008. aastal kaob ka Hansapanga nimi. Repro reklaami voldiku esikaanest.
Hansapanga reklaamvoldik 2002. aastast. Täna 2008. aastal kaob ka Hansapanga nimi. Repro reklaami voldiku esikaanest.

Lugege ka minu asjakohast varasemat postitust

Eesti mees saab pensionile pärast surma

5 thoughts on “Gunnar Grapsil olidki pihud tühjad, viimse päevani

 • Aastal 2002 ja 15.000 ja väga vähe?! Tolle aja kolm keskmist kuupalka ja väga vähe?!

  Reply
 • Reklaami eesti ikka yyratult v2he. Ma pakun, et minu, tavalise itimehe, netokuupalk v6is tollal umbes selline olla. Reklaami eest tuntud n2ole oleks vast mingi 150.000 sobiv.

  Reply
 • mind ajab nii närvi praegu see osa et ” polnud armastavat naist kõrval” Gunnar oli meie perekonnasõber, ja tema elukaaslane ülle on siiani mu ema sõbranna, ma vannun teile et suuremat ninnunännutajat ja hoolitsejat kui ülle, pole olemas!

  Reply
 • kurrb lugu oli gunnariga!!ta elas nõmmel ja ta oli surmani tühjade pihhkudega kahjuks!

  Reply
 • Ülle on minu poolõde ja kui tal on minu isa geenid ja oma ema geenid siis pole ta mingi ninnunännutaja vaid kõige hullem bitch keda leida võib

  Reply

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga