poliitika

Erki Nool andis Tallinnas pistist KAPO teadmisel?

Eile oli kogu päev nii ajalehed kui raadio täis teadet kahe Tallinna ametniku vahistamisest seoses altkäemaksu vahendamise või võtmisega. Postimehe artiklist selgub, et selle andjaks võis olla Erki Noole firma Incipe. Tallinnas Keskerakonna ainuvõimu kukutamiseks ei kohkuta tagasi ühegi vahendi ees, isegi olümpiavõitja ja Aasta Rumalaima sportlase tiitli saanu ärakasutamisest. Pole vist tarvis mainida, et Erki Nool on samas erakonnas kui Kapoti-Rebane ehk Kalev-Andres Rebane. Viimasel on kombeks imiteerida inimeste autoga alla ajamist, Nõva surfilaagris narkotsi panna või restoranis mitu inimest läbi peksta. Vt. Kapoti-Kalev verises kõrtsikakluses, 4. detsember 2008

Erki Nool oli Incipe OÜ osanik selle asutamisest alates 22. november 2005. Tema kompanjoniks oli 5 kuud vanem Ants Haavel, kellega neid tõenäoliselt ühendab tutvus läbi spordi.

Selle aasta veebruaris kirjutas Äripäev Erki Noole firma probleemidest inkassoga. Ekssportlane selgitas rohkem kui 50 000 kroonist nõuet ühe ära varastatud seadme hüvitamise nõudega rendifirmalt Ramirent. Huvitav oli aga artikli lõpp:

Incipe OÜ juhatuse liikmed on Erki Nool ja Ants Haavel, ettevõtte kuulub Descartes Finance OÜ-le, mille omanik on Ants Haavel ja Olivine OÜ-le, mis kuulub Hardi Reiterile.

http://www.ap3.ee/Default2.aspx?ref=lastcomm&ArticleID=722f7268-b320-4d3b-916a-6c8d2d5ae6c2&readcomment=1

Kellelgi ei lähe praeguse majanduslanguse oludes hästi ja suvel või täpsemalt 20. juunil noteeriti äriühing Eesti Väärtpaberite keskregistris.

Kuid asugem nüüd võimaluse juurde, et Erki Nool oli pistise andmises osaline:

* Abilinnapea keskerakondlasest nõuniku Ivo Parbuse tegevust asus kapo Postimehe andmetel põhjalikult uurima juba aasta alguses. /…/ Parbuse jälgimine jõudis võiduka kulminatsioonini üleeile õhtul, kui kaitsepolitseinikud tabasid mehe tema töökabinetis otse teolt ja koos asitõenditega.

* Raha, mille kaitsepolitseinikud Parbuse kabinetist kätte said, võib Postimehele teadaolevalt olla seotud osaühinguga Incipe, millele kuulub Tallinnas hoone aadressil Kopli 6b, ning puudutada tagantjärele ehitusloa taotlemist juurdeehitisele, mida firma aasta tagasi ebaseaduslikult rajama hakkas.

* Incipe OÜ kontor asub samas majas Kristiine linnaosa valitsusega, ühtlasi osutab firma linnaosavalitsusele ka õuekoristus- ja haldusteenust. Veidi rohkem kui kuu aega tagasi oli juhatuse liikmeks ka olümpiavõitja Erki Nool, kes ütles Postimehele, et lahkus firmast äriplaanide muutumise tõttu ega tea asjast midagi. Küll aga kinnitas ta enda teada ehitusloa taotlemist.

* Pärast Noolt firmat juhtima asunud ehitusspetsialisti Toomas Leemetsa sõnul pole firma ehitusluba taotlenud ega kavatsegi seda teha. Leemets ütles, et Incipe on trahvinõuded kätte saanud ja kõik ära maksnud.

* Tutvust Raidega Leemets ei eitanud. «Kas tunnen Raidet? Isiklikus plaanis niipalju, et oleme Kristiine linnaosa valitsusega majanaabrid Tulika 31s, kus siis on meie kontor. Haldan seda maja, osutame linnaosavalitsusele õuekoristus- ja haldusteenust. Paratamatult pean teadma Raidet.

http://www.tallinnapostimees.ee/?id=55545

Kas panite tähele, et Parbust jälgiti kahtlusalusena juba aasta algusest, Erki Nool oli firmas kui see trahvi sai, selle ära maksis ja esitas ehitusloa taotluse. 28. oktoobril lahkus Erki Nool firmast Incipe ja asemele tuli Toomas Leemets, kes nüüd eitab ehitusloa taotlemist aga on hea tuttav Raidega, kes juhtumisi töötab Kristiine Linnaosa valitsuses. Nii Raide kui Parbus on sama valdkonna inimesed ja loomulikult puutuvad Kristiines töötav Raide ja linnavalitsuse nõunik Parbus tööalaselt kokku.

Parbuse jälgimine jõudis võiduka kulminatsioonini üleeile õhtul, kui kaitsepolitseinikud tabasid mehe tema töökabinetis otse teolt ja koos asitõenditega. Tõendid on Postimehe andmetel sedavõrd head, et tõenäoliselt taotleb Põhja ringkonnaprokuratuur täna Parbuse vahi alla jätmist ka pärast 48 tunni möödumist.

Siit saab ainult seda välja lugeda, et Erki Noole osalusega firmal oli motiiv anda ametnikele altkäemaksu, neil olid kontaktid vajalike ametnikega ja tõenäoliselt oli KAPO algusest peale kaasatud sellesse avantüüri.

Kas tuleb tuttav ette KAPO käitumine? Nädala lõpus tehakse vahistamised, et reedesel päeval saaks meedia selle toimumisest teavitada (Pärnus oli läbiotsimine ka reedel, ajakirjanikud sõitsid lausa kohale). Samas jäetakse ajakirjanikele piisavalt aega, et kõik laupäevased lehed oleksid seda täis ja raadiojaamad saaksid seda levitada (Rahvateenrid, Keskpäeva tund, Olukorrast riigis).

Miks on KAPO ajastanud korruptsiooni avastamise juhtumid nädala lõppu? Sest siis on inimestel aega lehte lugeda, raadiot kuulata, sõpradega suhelda ja rääkida ning selle tõttu on ka info levik suurem.

KAPO näib lõpuks täitvat rullnokast kiiruseületaja Ken-Martti Vaheri korruptantide püüdmise kava. Pange tähele, et retsidivist (korduvalt karistatud) Vaher on samas erakonnas Erki Noolega. No palju tänu, Isamaa ja Res Publica liit.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=IIZ436OOxpQ]

Erki Noole valimisreklaam 2007. mis filmiti surnuaias.

2 thoughts on “Erki Nool andis Tallinnas pistist KAPO teadmisel?

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga