ID kaardi vajalikkusest

Tegelikult ei ole ID kaart vajalik

blogi http://naine.wordpress.com/2009/01/20/teisipaev-20-jaanuar-id-kaart-on-kohustuslik

Minu pass on siniste kaantega ja väljastatud mõned päevad enne Euroopa Liitu astumist. Lasin selle omal ajal teha kiirpassina ja maksin rohkem, et ei peaks aegumise järel hakkam mingit eurovärki taotlema. Järneva 4 aasta jooksul ei kogenud ma kordagi, et oleksin ID kaarti vajanud. Vajadusel aitas välja pass või interneti panga kalkulaator. Eelmise aasta lõpus tegin taotluse ID kaardi peale ja sain selle alla 5 tööpäevaga ka kätte. Dokumendi väljastamisel pidin ootama umbes 45 minutit järjekorras!
Ainus põhjus miks ma selle võtsin oli suhtluse vajadus Äriregistriga, sest sellega hoian kokku notari juurde minemise vajaduse. Samuti saaks sellega valida aga see oleks ka kogu kasutus.
Endiselt on see isamaalaste (siseminister Tarmo Loodus) klannimajanduse ripats, mida siis maksumaksja rahadest üleval hoitakse aga ühtegi funktsioonidest mida lubati pole realiseeritud: juhilubade asendamine, pangakaardi asendamine.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga