ETV alustas surma käsitlevat saatesarja

Täna kell 14.33 oli eetris esimene osa “Ajalik ja ajatu” saate mitmest osast, kus teemaks tuleb vabatahtlik surma minemine erinevate religioonide kontekstis.

Tänases saates India ja hinduismi põletusmatus. Räägiti pikemalt ka rituaalsest surnuks nälgimisest kui ühiskonnas on rasked ajad ja toitu pole piisavalt. Selliseid “märtreid” pidavat isegi selle protsessi käigus austatama ja rahvas nende majakeste ümber kogunema. Kui õigesti panin tähele, siis söök oli keelatud aga vesi lubatud ja sellisel kujul läheb maisest elust lahkumisega aega kuni veerand aastat so 3 kuud.

Lisaks mainiti, et alla 5. aastaseid lapsi ei põletata vaid nende kehad visatakse tervelt jõkke. Samuti võidakse põlatute klassi inimeste maised jäänused visata kuhu juhtub ja jätta need näiteks muu prügi sees hävima.

Jäi märkamata, kas see oli mingi rahvusgrupi praktika (võis olla juutidel) või usulise liikumise oma aga kirjeldati üsna pikalt, kuidas näiteks sõjas piiramise kätte jäädes sooritasid naised enesetapu (suuremas suletud ruumis tehti lõke, kuhu visati lapsed ja naised pussitasid siis üksteist surnuks) ja mehed läks lahingust surma otsima. Või õigemini tegema kõike, et surma saada. Arvuliselt suurim taoline juhtum olevat olnud ajaloos 4000 inimesega.

Minu meelest väga mõistlik käsitlus Eesti Reformierakonna Ringhäälingus, sest täna jõustus pensionide kojukande uus kord ja vaatamata kinnitustele, nagu kõik läheks vanaviisi, on päris kindel ettearvamatute olukordade esinemine.[irooniliselt] Ma tean, et Eesti Vabariigis on pensionile jõudmine ja pensioniraha saamine üks mõnituste kadalipp.

Majanduskriisi sattunud riigis on religiooni inimesed leidnud tõesti vajaliku teema (surma minek), millest inimesi teavitada.

Usklike tehtav kristlik ajupesu on Vikerraadios eetris igal tööpäeval ja laupäeva hommikul kell 6.30 ja pühapäeviti vist tund hiljem.

Telesaade kordub reedel!

Õhtuleht müüs esikaanel trolli rataste all hukkunud lapse surma. Pilt kodulehe fragmendist.
Õhtuleht müüs esikaanel trolli rataste all hukkunud lapse surma. Pilt kodulehe fragmendist.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga