Võimueliidi kolepildid Keit Pentusest

Ajakirjandus pidavat olema neljas võim. Igatahes on see võim otsustanud hakata muutma praegust Allakäigu Ansipi valitsust, sest muidu poleks võimalik järgneva kolepildi avaldamine Keit Pentusest. Seejuures veel juhtoina Mart Kadastiku dirigeeritavas ajakirjanike grupis. See reklaamirahade vähenemine vist on sundinud fotograafe ja kirjatsurasid uue võimaliku toitva käe poole vaatama. Nagu ütleb ka pealkiri, siis praegune võimueliit on oma ressursid ammendanud ja tegeleb ainult koomale tõmbamisega. Koolialguse toetus võeti ära, varsti läheb järgi 300 kroonine lapsetoetus ja küllap jõuab järg ka pensionärideni. Sealt edasi juba teiste toetuste saajate ja lõpuks ka töölkäivate inimesteni.

postimees.ee ekraanil
postimees.ee ekraanil

Ma ei üllatunud kui Inno ja Irja blogis (Tulnukad on võtnud Eesti riigi üle?) seda ebaõnnestunud pilti Keit Pentusest tögati. Pidasin isegi vajalikuks seda kommenteerida:

Selle parempoolse pildi tegijal ei olnud moraali! Igal inimesel on halbu hetki aga sellised pannakse sügavale arhiivi või kustutatakse aga neid ei levitatada.
Kuigi mind rõõmustab reformierakonna reitingu jätkuv langus, siis ometigi on Keit ilus karjäärinaine ja tuleks eristada võitlust inimeste või nende levitatavate ideede vastu. Ma tahaks näha muidugi millist nägu teeb Ojuland kui aasta detsembris on erakonna reiting langenud 2007. aasta võrdluses 10 protsenti ehk 29 peale. Kuulsin raadiost või lugesin kusagilt aga jaanuaris olevat see number olnud vaid 16 protsenti ja just nimelt seoses Marikuuga.

Aga mind üllatas Kadri Simsoni võrdlus Suure Depressiooni aegse muserdatud naise pildiga. Ilmselt on poliitikas olek tema hinges pannud helisema tumedamad kajad, kes teab, äkki isegi kahjurõõmu.

Samuti Wild, kellel muidu on hell süda, tõstatas kaastundlikult küsimuse, ega Keit pole trammi all räsida saanud.

Mul pole parajasti käepärast käsiraamatut “Mida naised tegelikult mõtlevad” kuid usun, et nad tunnevad (ala)teadlikult rõõmu kui näevad teist naist ebaõnnestunult pildistatuna. Parandage mind kui eksin.

Ajaloo kordumine Kristiina Ojulandi pildi näitel

Juhan Partsi valitsus kukkus 2005. märtsis. Veebruaris avaldas toonane valitsuse juhtpartei oma ajalehe Vabariik esikaanel järgmise pildi, kuidas Juhani kass Miisu(?) hammustas Reformierakonna ilusat naist Kristiinat käest.

2004. jõulude ajal Stenbocki maja kassilt hammustada saanud Kristiina Ojuland. Foto Postimees, avaldatud ajalehes Vabariik.
2004. jõulude ajal Stenbocki maja kassilt hammustada saanud Kristiina Ojuland. Foto Postimees, avaldatud ajalehes Vabariik.

See oli hea pilt aga tõi paar kuud hiljem kaasa valitsuse vahetumise.

Res Publica ajaleht Vabariik naeruvääristab Kristiina Ojulandi käe haaranud kass Miisuga kogu Reformierakonda. Võimuliit kestis pärast seda veel paar kuud ja Res Publica lahkus võimult. Igaveseks! Foto Virgo Kruve
Res Publica ajaleht Vabariik naeruvääristab Kristiina Ojulandi käe haaranud kass Miisuga kogu Reformierakonda. Võimuliit kestis pärast seda veel paar kuud ja Res Publica lahkus võimult. Igaveseks! Foto Virgo Kruve

Tahan selle Ojulandi näitega väita, et Allakäigu Ansipi päevad on paari kuu jooksul loetud ja eelarve kärpimisest muserdatud Keit Pentuse pildist võib saada kogu viimase poolaasta (alates 2008. augustist) valitsuse tegevuse märksõna – kärpimine kärpimise otsa.

Valimistel näeme, raisk!

[polldaddy poll=1337154]

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga