Dow Jones uuel alamtasemel 7955 punktiga

Barack Obama ametiaeg polegi eriti pikalt kestnud, vaid kaks nädalat, kuid alati on Dow Jones püsinud ülalpool 8000 punkti piiri. Vähemalt ei ole ma juhtunud seda märkama number 7-ga alguses. Täna õhtul siis nägin, kuidas börs sulgus 7955 punkti peal, et langus päevaga üle protsendi.

Tundub, et optimism on asendumas kaine teadmisega, et majanduskriisis lastakse siiski ka suuri firmasid rentslisse ja ei päästeta pankrotist. Obama pidas just kõne, kus nimetas korporatsioonide juhtide suuri palku ja lahkumishüvitisi häbiväärseteks kui nende juhtimisel on majandustulemused tegelikult langenud või lausa lõppenud pankrotiga. Edaspidi seatakse 500 000 dollarine piir aastasele palgale nende firmade tipp-töötajatel, kes said föderaalset abiraha. Huvitav, kuidas Ford ja General Motors oma tippjuhid edaspidi saavad “vääriliselt” tasustatud? Äkki hakkavad asjades lisa maksma? Kuuldavasti on eralennukid veel alles.

Jaanuaris kaotas töö 500 000 ameeriklast. Töökohtade kadumine oli väiksem kui detsembri 659 000. Tööpuudus jõudis 16 aasta kõrgeimale tasemele. Seega siis Bill Clintoni valitsemise eelsesse aega. Kusagile sinna Georg Bush seniori valitsusaega.

One thought on “Dow Jones uuel alamtasemel 7955 punktiga

  • 4. veebruar 2009 at 23:42
    Permalink

    Siis Sa märkad vähe. Töllerdab seal kaheksa ümber jube mõnda aega, kord siin, kord seal.

    Reply

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga