poliitika

Kas sina said ka reformitripperi?

Eesti majanduskasv langes negatiivseks 2008. a. II kvartalis. Nüüd soovivad Reformierakond, IRL ja SDE oma nägu päästa. Reformierakond on välja töötanud “7 sammu uue majanduskasvuni” aga esmalt peaksid loobuma programmist “7 tegu Eesti hävitamiseks.”

Loen ülesse minu arvates 7 Reformierakonna viga, mille tulemusel Eestit tabas majanduskriis:

1). 2007. a. märtsis keeras Reformierakond selja senistele valitsuse partneritele Keskerakonnale ja Rahvaliidule

2). Valitsusse kutsuti Isamaa ja Res Publica liit ning Sotsiaaldemokraatlik erakond. Sama kooslus tuli 1999. võimule Kolmikliidu nime all ja viis ka Eesti majanduskriisini, kus tööpuudus oli 12 protsenti.

3) Sooviga olla parempoolsem kui IRL ja rahvuslikum kui IRL pidi Andrus Ansip ikkagi korraldama Tallinna rüüstamiseks Pronksiöö. Tuleb meenutada, et pealinnas oli Reformierakond kõrvale jäänud 2005. oktoobrist ehk siis oli tegemist kättemaksuga.

4) Poliitikute tulipäisus ehmatas ära investorid. Need põgenesid nii ida- kui lääne poole ja Eestist kadus transiit. Samuti hakkasid oma raha sissevoolu piirama Rootsi omandusse langenud suurpangad. Ilma laenuraha juurdevooluta, hakkas kärbuma kogu majandusmull ehk siis kinnisvara, turism, tootev tööstus, toidutööstus.

5) 2007. mai lõpus kehtestatid kõrgemad aktsiisid: viin, tubakas, bensiin. Laekumised vähenesid. Suvel 2008. kehtestatid käibemaks kaugküttele.

6) Riigikogu tasandil on eiratud opositsiooni ja eriti Keskerakonda. Viimastel riigieelarve kärpimistel piirduti opositsiooni teavitamisega, mida oli “krokodillid komisjon” südaöösel kokku leppinud.

7) Jaanuaris 2009. sõitis Reformierakonna sõna otses mõttes kraavi kui nende Tartusse teel olnud auto käis üle katuse. Selle küljel oli kiri “13 aastat õigel teel. 1994-2007.” nagu aru saate, siis lõppes õigel teel olemine ära 2007. aastaga. Kõik pärast seda on lihtsalt languse agoonia pikendamine.

Kraavis käinud Reformierakonna "õigel teel" auto.
Kraavis käinud Reformierakonna "õigel teel" auto.

Käesoleva vigade loetelu ajendiks oli reformikate ajaleht pealkirjaga “7 sammu uue majanduskasvuni”

Mis on reformitripper? See on poliitikute haigus, mida levitavad reformikad ja mille saamiseks pead olema nendega koos valitsuses. Sümptomiteks on reitingu langus (Mõõdukad ja Isamaa 2003. a. märtsis), reeturite tekkimine erakonnas (Keskerakond, Mikserid ja Kreitzbergid) või üldine hääbumine ja allakäik (Res Publica, talus ainult 2 aastat Reformierakonnaga koos olemist ja pidi sellest saadud tüsistuste tõttu liituma Isamaaliiduga).

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga