inimesedpoliitika

Iisraeli presidenti tõrjub vägistamise süüdistusi kohtus

Lähis-Idas on üks tore väike arengumaa, mis saab igal aastal USA maksumaksja käest 10 miljardit dollarit, et ta jõuaks ikka relvi osta ja oma naabritega sõdu pidada. Nüüd hakkab kohtusse jõudma israeliitide presidendi kohtuasi, kus teda süüdistatakse mitme naiste vägistamises.

Moshe Katsav ootab süüdistust mitme naise vägistamises. Foto euronews
Iisraeli president Moshe Katsav ootab süüdistust mitme naise vägistamises. Foto euronews

Tõsi, nende vägistamiste toime panemise ajal oli ta kõigest turismi minister. Praegu on mees 63 aastane ja süüdi mõistmisel võiks teda oodata kuni 16 aastane vangistus.

Huvitav, kas ta ei pakkunud piisavalt häid preemiaid naistele või langes ta lihtsalt väljapressimise ohvriks? Poliitiline võim pidi naisi samamoodi ligi tõmbama kui raha ning pole siis imestada kui mõni neist lootis kaks ihaldusväärset asja saavutada ühe voodi kaudu.

Üldiselt on Iisrael väga kaugel demokraatlikust riigist. Mulle meenub sellest niisuguseid fakte, et NSV Liidust tulnud juutidest oli ühel aastal tagasi pöördujaid Venemaale tublisti üle 30 000 inimese ja teine lugu oli immigrandist, kes muidu elas viletsuses aga terroristide rünnakus jala kaotamise järel hakkas saama riigilt suuremat toetusraha. Sisuliselt siis peab olukord olema ikka väga halb kui juudid pöörduvad elamiseks Venemaale tagasi. Samuti pole eriti mõttekas üritada elatustaset hoida ja selleks loobuda oma jalast. Vähemalt mina ise hoiaks küll jäsemed alles ja pigem vireleks Venemaal elades. Aga eks see tegelik reaalsus ole neile immigrantidele selgunud muidugi tagantjärgi.

Kas keegi on aru saanud sellest Iisraeli sõjalisest rünnakust Gaza hävitamiseks, mis algas jõulude ajal ja lõppes koos USA presidendi Barack Obama ametisse astumisega 20. jaanuaril. Sellega tekitati ka 2 miljardi dollari jagu kahju palestiinlastele ja nüüd kogunesid Kairos araabia ja euroopa riigid, kes hakkavad selle taastamist kinni maksma. Üsna perversne poliitika riigi poolt: USA raha eest ostetakse pommid ja hävitatakse varem Euroopa abirahadega rajatud hooned. Ja seekord hakkab ka Euroopa purustusi likvideerima. Täpselt sama kui Afganistanis, kus jänkid lendasid ja pommitasid ning euroopa saatis sõdurid taastama. Või Kosovo näide.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga