Sotsid lõhuvad ansiplaste valitsuse

Majanduskriis hakkab tavainimeste taskust jõudma lõpuks ka Toompeale. Varem on tegeldud oma valimislubaduste nülgimisega, mida nimetati ka eelarve kärbeteks aga nüüd ollakse jõudnud juba uuele tasemele.

Reformi leht teeb sotsid kriisi süüdlasteks.
Reformi leht teeb sotsid kriisi süüdlasteks.

Lõik artiklist:

IRL-i esimehe Mart Laari sõnul istus valitsus poolteist tundi koos, ajas tühja juttu ega otsustanud selle aja jooksul midagi. Sotsiaaldemokraatide nõudmisel jätkavad esmaspäeval eelarvekärpe üle arutelu mitte valitsuskabinetiliikmed, vaid kolme valitsuserakonna juhid omavahel.

Riigieelarve veel ühele kärpimisele on vihjanud ka IRL-i poliitikud. Reformierakond on pigem seni sellest soovinud hoiduda, viidates, et maksulaekumised on eelarvele vastavad, ja iga kärbe eelarves jahutab veelgi niigi külmast kanget majandust.

«Valitsus täna otsuseid ei teinud, sest meie arvamus erineb koalitsioonipartnerite omast,» ütles siseminister ja sotside esimees Jüri Pihl. «Me ei saa nõustuda pooliku lahendusega, kus kord kärbime ühe, siis kolm ja siis veel mõned miljardid kroonid.»

Laar märkis, et sotside venitamine tähendab seda, et valitsus ja riigikogu ei jõua pensionimakseid külmutada 1. maist.

«Venitamine läheb Eesti riigile maksma paarsada miljonit krooni kuus, kui edasi venitatakse, siis läheb maksma mitusada miljonit krooni,» märkis Laar. «Mulle on selline asi vastuvõetamatu.»

http://www.e24.ee/?id=105299

Rõhutaksin järgnevaid aspekte:

Sotsid on vastu jupi kaupa kärpimisele – see on mõistlik.

Mart Laar peab II samba pensioni maksete jätkumist riigile kulukaks ja sooviks sellest loobuda – ta unustab ära, et erinevalt temast, kes on saanud umbes 9 miljonit krooni ehk 0,4 miljoni seekli väärtuses fondide toetusrahasid, elavad tavalised palgasaajad ainult oma teenistusest. Pensionifond oleks siin omalaadne hoiupõrsas vanaduseks.

Kolmandaks: valitsuse koostöövõime on kadunud ja asendunud igaühe poolt oma valijarühma mõjutamisele ja tugevdamisele.

Märkust arvestatud: pilt on siis postimees.ee kui keegi aru ei saanud.

One thought on “Sotsid lõhuvad ansiplaste valitsuse

  • 11. aprill 2009 at 16:23
    Permalink

    Virgo, ei ole ilus pilte varastada.

    Reply

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga