inimesedmajandus

Pettunud kliendi kättemaks – peksa klaasid sisse

Lõpuks leidus Eestis siis üks julge mees, kes tegi teoks ja rikkus talle närvidele käinud teenindusasutuse ukseklaasid. Tarbija ja kliendina olen üsna mitmel korral mõelnud, et kas kehva toote kvaliteedi üle vaidlemise asemel ei peaks neil akende või ukseklaasi sisse viskama. See teadmine, et mölakast poodnikule maksab see tuhandeid kroone, annab hea kahjutunde. Pean siiski tunnistama, et minul on siiani julgusest puudu jäänud. Kuid ma tunnustan seda maskis meest, kes rikkus ARK-i ukseklaasid. Ilmselt kättemaksuks sealse mölakliku teeninduse pärast.

Poodnike ja teenindusetevõtet omanike rahustamiseks pean vajalikuks siiski rõhutada, et Euroopa Liitu kuulumise ajal on kaupade ja teenuste kvaliteet vähemalt minu kogemuste järgi olnud piisavalt hea, et poleks vaja kättemaksuks nende omandit kolkida. Kuigi iseenesest tundub see üsna huvitava arvelduse meetodina kui pettunud kliendid kahjustaksid ettevõtte vara.

Samas valdkonnas meenub mulle sidefirma Starman juhtum, kelle teenuses pettunud klient kirjutas arvutiviiruse, mis siis laastas firma arvuteid ning mille vastu võitlemine ja kahjude hüvitamine maksis 6 miljonit krooni. SLÕ Solvunud mees lõi Starmani hävitava viiruse Kahjuks tuleb tunnistada, et Eesti Tarbijakaitseamet ja tema juht Helle Aruniit on näide tõeliselt mannetust ja persse kukkunud organisatsioonist, kus tema lahkumise järel võivad asjad ainult paremaks minna. See juhi vahetumise teade oligi käesoleva nädala parimaid uudiseid.

ARK-i ukseklaasi rikkumine. pilt tv3 uudistest 24.03.2009
ARK-i ukseklaasi rikkumine. pilt tv3 uudistest 24.04.2009

ja veel üks pilt

Tallinna ARK-i büroo sisse visatud välisukse klaasid. Pilt tv3 24.04.09
Tallinna ARK-i büroo sisse visatud välisukse klaasid. Pilt tv3 24.04.09

Peaks vist lõpetuseks lisama, et kõigel televisioonis näidatul on halb komme hakata rahva seas levima ja saada järele tehtud. Nii läks koolidele pommiähvarduste tegemisega, mis sagenesid pärast nendest uudislugude tegemist kui ka eluheidikute kallal huligaanitsemisi, mida siis noored hakkasid kopeerima, videole salvestama ja üksteist metsikustes üle trumpama (meenub rentsli reporteri video noortest ja külajoodikule uriini jootmisest). Seega ärge siis süüdistage sõnumitoojat, kes julges juhtunule laiema mõtte anda, vaid ikkagi ainult televisiooni ja selle propageeritavaid tegevusi.

One thought on “Pettunud kliendi kättemaks – peksa klaasid sisse

  • Oled Sa ARK’s ise kunagi käinud? Mina olen, minu tuttavad on ja paljud siinses blogosfääris on. Ühine joon – kõik onn väga rahul. ARK töötab jube mõnusalt.

    Miks sa spekuleerid mingi võimaliku mölakliku teeninduskultuuri pärast? Piinatud kohvikugeenius ja haiglase tähelepanuvajaduse all kannatav inimene nagu sa oled.

    Reply

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga