Täna möödus 6. aastat aktiivsest Iraagi sõjast

1. mai 2003 sai läbi poolteist kuud kestnud Iraagi invasioon. Georg Walker Bush maandus lennukikandjal ja pidas loosungi “Mission Accomplished” (ülesanne täidetud) all kõne Iraagi sõja edukast võidust. Ajalugu näitas, et tõeline tapatöö alles läks lahti. Briti sõdurid lahkusid eile ametlikult Iraagist, pärast 179 sõduri kaotamist. Eestlased said sealt kinga juba 2008 detsembris kui iraaklased enam abipalvet ei pikendanud. Kaitseministeeriumi sõjardid oleksid muidugi sinna heal meelel läinud ja kindlasti ka mehed raha teenima, sest Eestis pole ju pere ülalpidamist võimaldavaid töökohti.

30. aprill 2004 oli lahvatanud Abu Ghraibi vangide piinamise skandaal. Kõik need jubadad fotod olid tehtud vaid 1 öö jooksul aga vangla tegutses mitmeid aastaid! USA mõistis süüdi vaid üksikud sõdurid, mitte neile käsu andjad.
30. aprill 2004 oli lahvatanud Abu Ghraibi vangide piinamise skandaal. Kõik need jubadad fotod olid tehtud vaid 1 öö jooksul aga vangla tegutses mitmeid aastaid! USA mõistis süüdi vaid üksikud sõdurid, mitte neile käsu andjad.

Pärast seda avaldas Financial Times järgmise karikatuuri.

Karikatuur 1.04.2004 Financial Times. Abu Ghraib Liberty statue
Karikatuur 1.04.2004 Financial Times. Abu Ghraib Liberty statue

Presidendiks valiti küll Georg Walker Bush tagasi 2004 detsembris, sest demokraatide John Kerry oli sama ilus kui hobune aga isegi ilma sõdu alustamata (I ametiaega jäid Afganistani ja Iraagi sõda) suutis ta ühe suure käkiga hakkama saada: USA majanduskriisi viimine. Selle tüsistusi tundis kogu maailma majandus, sealhulgas ka Eesti ja demokraatidele jäi üle mõistuse suur kohustus võla mülkast riigi välja toomiseks. Bushi ajal kasvas USA välisvõlg ligi poole võrra!

Mitte Barack Hussein Obama ei võitnud USA presidendi valimisi 2008 detsembris, vaid Georg Walker Bush kaotas need ja teotas sellega Valget maja, mida nüüd võib kutsuda Obama barakiks.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga