inimesed

Nuhkimismaania Postimehe moodi

Ajalehed kiduvad. Hiljuti pandi venekeelseid lehti lausa 2 tükki üsna väikse vahega kinni. Siis saatis Maaleht oma toimetaja Sulev Valneri aiatöödele Virumaa tallu.

Postimees üritab loetavust säilitada inimestes pealekaebamist õhutades. Kampaaniaga kutsutakse pildistama kaaskodanike parkimise harjumusi.

Pooleldi murule parkinud auto 15. aprill 2009. Foto Virgo Kruve
Pooleldi murule parkinud auto 15. aprill 2009. Foto Virgo Kruve

Olen ka ise selliseid puuduliku lastetoaga või siis kehva lugemisoskusega (liikluseeskiri või paigaldatud liiklusmärgid) juhtide autosid linnas märganud aga ma ei hakkaks selliseid pilte küll Postimehele saatma. Muidugi leidub iga päeva fotokat kaasas kandvate inimeste hulgas selliseid kümneid ja rubriik saab külastusi ning võrguleht reklaamide näitamisi. Mõne prominentsema puhul ka hukkamõistu osaliseks saamine võib edaspidi sundida korralikumale käitumisele aga naabrivalve kombel inimeste järel nuhkimine ei saa olla kultuuri parandav. See soov õigesti käituda peaks tulema inimese seest ja mitte hirmust, et äkki keegi näeb.

Lugeja kaamerasilma ette jäi eile Tallinnas Haabersti Rimis osaliselt eraldussaarele pargitud TV3 uudisteankru Märt Treieri Jeep Patriot. http://www.tallinnapostimees.ee/?id=115886

Samuti tuli eile teade, et minister Juhan Parts pargib oma autot invakohale. Ja mis siis sellest, küsiks mina. Sugugi mitte alati ei paista inimese puudelisus välja ja kui Eesti peaministriks 2 aastat olnud ja nüüd 2 aastat majandusministri ametit pidanud (eesti majanduskasvu muutnud veel protsendiliselt suuremaks languseks!) poliitik arvab heaks ametiauto parkida invakohale, siis võib see olla lihtsalt tegeliku olukorra paljastumine ning mitte etteheidete tegemise koht. Suurbritannias oli ka pime minister, kes sai isegi oma juhtkoeraga kõrge riigiametniku jaoks vajalikud tööd tehtud. Miks ei peaks siis seda suutma invakohale parkiv Juhan Parts?

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga