Teeme poliitikute SMS-id avalikuks!

Rootsis toimub huvitav arutelu, kus ajakirjandus tahab saada teada poliitikute saadetud ja saadud SMS-ide sisu. Neid toetab ka äsjane kohtu otsus, mille järgi sõnumeid võib pidada avalikuks, sest seostub nende poliitiku avaliku tööga.

Sõnumid peavad olema vaid poliitiku enda saadetud või vastu võetud ja pole tähtsust, kas kasutati ameti- või eranumbrit.

Debati algatas sealne TV4, kes hakkas huvi tundma Uumaja valla juhi sõnumite sisu vastu, mida saadeti Tais olles lausa 200 tükki.

Täpsemalt saab lugeda hs.fi lehelt

Meenutades hiljutist Piraadilahe kohtuotsust polegi see väga üllatav, et asjaajamise avalikkuse sätteid hakatakse rakendama ka poliitikute vahelisele suhtlusele ja sõnumeid käsitlema võrdselt teiste tekstiliste dokumentidega.

Meenus veel, et ka Soomes on poliitikud olnud hädas SMS-idega: peaminister Matti Vanhaneni saadetud sõnumid oma silmarõõmudele jõudsid meediasse ning vist avaldamise pärast ka kohtusse ja samuti oli Brüsselis neil üks saadik, kes saatis stripparile sadu sõnumeid ja põhjustas oma kiindumuse ilmutamisega ajakirjanikes pehmelt öeldes hukkamõistu aga otse öelduna skandaali ja poliitiku staatuse languse.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga