inimesedtelevisioon

ERR purgatoorium üleliigsele ajakirjanikule

Eesti Reformierakonna Ringhäälingu (ERR) puhastustuli sülgas välja veel ühe ajakirjaniku, kes ei sobinud Urmet Kook´i sisaldavasse organisatsiooni. Varasemast on teada Peep Taimla ja Marite Kallasmaa juhtumid ning nüüd siis Helle Tiikmaa, kes ei leia välisuudiste toimetuses rakendust alates juunist.  Ilmselt ei olnud ta piisavalt parempoolse ajupoolkeraga mõtlev, et jäi isegi soenguga alla Peeter Kaldrele ja Aarne Rannamäele. Või kutsus ta liiga vähe oma saatess IRLi inimesi: Mihkelson, Nutt, Laar. Kindlasti on vajalik aga Rannamäe, kes tormab esimese suurema Iisraeli kriisi korral kohe sinna reporteriks (enne Iraagi invasiooni, Liibanoni sõja ajal, detsembris 2008 kui mõrvati 1300 palestiinlast) ja kajastab judeo-kristliku ilmavaatega kooskõlas olevaid seisukohti.

11. mai 2009 jäi Helle Tiikmaa viimaseks välisilma saateks Eesti Reformierakonna Ringhäälingu ekraanil.
11. mai 2009 jäi Helle Tiikmaa viimaseks välisilma saateks Eesti Reformierakonna Ringhäälingu ekraanil.

Igatahes tuleb Helle Tiikmaal otsida endale uus koht, sest majanduskriis on kärpinud kogu meediaturgu: Kalevi kontsernist kuni venekeelsete lehtede sulgemiseni ja sinna vahele siis paarikümne kaupa äripäevas, postimehes ja delfis läbi viidud koondamisi.

Kuulan just tagantjärgi esmaspäeval viimaseks jäänud saadet Ivar Raigiga, kus kõlas väitena stagneeruv Euroopa Liit (assotsieerub mulle NSVL-iga) ja ei tunne mingit kahetsust selle “ajakirjaniku” lahkumise üle. Olgu tal kerge süda telemajast välja astudes, sest Euroopa Liit saab sellest ainult võita. Samuti ka televaatajad, kellele hakkab nüüd alles jäänud padu-parempoolsus paremini silma.

Ma ei tea kas asjaolude halva kokkulangemise või siis lahkumiskingitusena aga saates oli ka telesild Tartus asuva kommentaatoriga. Pole nagu varem sellist kahe linna vahelist telesilda eriti märganud Välisilma saates.

Telesild Tallinn-Tartu oli lahkumiskingitus? Viimane pauk teletaevas!
Telesild Tallinn-Tartu oli lahkumiskingitus? Viimane pauk teletaevas!

Pean ikka veel halvasti ütlema selle Ivar Raigi kohta, kelle väitel USA majanduslangus saab olema väiksem kui Euroopa Liidul ja samuti EL-i tähtsus jätkab vähenemist. Minul on küll teistsugused andmed, kus ELiit on maailma 1. majandusruum, SKP-lt isegi USAst üle. Muidugi kaotati pankades palju raha USA-s kinnisvara ostmiseks aga selle praeguse kriisi põhjus ongi just nimelt USAs. Vaatasin just eile katkendit Rooma impeeriumist, kes üritas ka barbareid alistada läbi nende hulka oma kultuuri ja eluviiside viimise. Lõpuks olidki barbarid omavahel lõhestunud kaheks, kus osad olid roomlastest positiivsel arvamusel ja kasutasid nende eluviisi (toit, kultuur, riietus, autod, muusika, filmid) ja teised üritasid siis esivanemate kombel edasi elada. Mis sellest välja tuli, siis seda loomulikult teame. Samuti ka seda pikka ja vinduvat allakäiku, mida ei aidanud isegi judeo-kristlikule usundile üle minek.

One thought on “ERR purgatoorium üleliigsele ajakirjanikule

  • Ma ei tea Tiikmaa vaadetest liiga palju, aga mulle on ta küll pigem parempoolse mulje jätnud (Merkelist vaimustumine jne). Ma ei ole Välisilma pidev vaataja, aga väga professionaalne ta minu arvates ei ole – nende lõikude põhjal, mis ma näinud olen, väga tugevat analüüsi pole juhtunud kuulma/nägema (kui keegi oskaks viidata mõnele lõigule, mis näitab, et ma eksin, siis hea). Teine asi on muidugi, kas mõni teine on, sest ma tavaliselt vaatan välisuudiseid selliste riikide kanalitelt, kus rahvaarv suurem ja spetsialiste rohkem võtta. Ja ETV välisuudistesse mõni vasakpoolne on alles ka jäänud, nimesid nimetamata.

    Reply

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga