Eesti peatas Balti elektrijaama

Põhjarannik annab teada, et Eestis kulges plaanipäraselt Balti soojuselektrijaama seiskamine ja töötajate puhkusele saatmine. Põlevkivi kaevandamine katkestatakse ka Aidu karjääris. Jaama 296 töötajat saadetakse erineva kestvusega puhkustele.

Aitäh Andrus Ansip ja piduripartei, et isegi elektrienergia tootmine väheneb, mida saaks ometigi eksportida. Või siis polegi eksport see meie majanduse päästerõngas?

Tallinna lähedane Iru elektrijaam on viltu nagu majanduse langustrend. Foto Virgo Kruve 10. mai 2009
Tallinna lähedane Iru elektrijaam on viltu ja hägune nagu Eesti majanduse langustrend. Foto Virgo Kruve 10. mai 2009

Ma ei taha muidugi võrdsustada CO2 masstootmist ja majanduse tõusu aga kuni puhtama tuumaenergia jaama puudumiseni on see ometigi märgilise tähtsusega Eesti tööstuse langenud nõudlusest ja ilmselt ka probleemidest elektri eksportimisega. Ilmselt on lätlased oma hüdroenergia jaamadega suve tuleku eel hästi varustatud või langeb ka neil koos majandusega vajadus elektri järele. Venemaa ilmselt on ametis oma kärbetega. Jääb üle veel Soome turule eksportimine aga ma ausalt öeldes isegi ei tea, kas sellest Soome lahe alla veetud kaablis liigub elekter rohkem naabrite või meie poole.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga