inimesedmajandustelevisioon

Kui hirmus on telesignaali levitav piraat?

Need autorikaitsjatest parasiidid, kes teenivad oma palga autorite teoste vahendamise pealt tasu võtmisega, leidsid nüüd uue süüdlase. Narva-Jõesuu mehe, kes FIE-na edastas kaabelvõrgus vene kanalite signaali. Asjast kirjutab Virumaa Teataja:

Juri Andrejevit süüdistatakse selles, et tegutsedes FIEna, osutas ta kaabelleviteenuseid ajavahemikul 1. jaanuarist 2003 kuni 29. septembrini 2005 Narva-Jõesuu territooriumil oma kaabelvõrgu vahendusel, rikkudes autoriõiguse seadust.
Prokuratuuri teatel võttis Andrejev statsionaarse antenni abil vastu NTV, ORT ja RTRi telesignaale ning retransleeris telekanalite või nende seaduslike esindajate loata videomagnetofonide abil füüsilistele ja juriidilistele isikutele, küsides neilt abonementtasu.
Sellega tekitas ta autoriõiguste valdajatele väidetavalt kahju enam kui 40 000 krooni.

http://www.virumaateataja.ee/?id=122923

Taoline süüdistus autori- või vahendusõiguse rikkumise eest näeb seadus ette rahatrahvi või kuni kolme aasta pikkuse vangistuse. Mulle meenub, et isegi pronksiöö ajal Tõnismäel piketiks rahva kokku kutsunud Klenski, Reva, Sirõk ja teised pääsesid kohtust isegi süüdi mõistmata, sest prokuratuur ei suutnud tõestada nende poolt rahvahulgale mässamiseks sobiva õhustiku loomist.

0808774-viharaadio-logoTallinna segi peksmise kahjud olid umbes 100 miljonit. Nüüd ähvardatakse digitaalse signaali jagamise eest teistele inimestele, kes ei maksnud raha autorite turjal elavatele parasiitidele, lausa 3 aastase vangistusega. Tundub, et inimese füüsiline ründamine või sellele õhutamine on isegi väiksem kuritegu kui telesignaali levitamine ja selle hüvitamiseks raha võtmine.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga