Miks teile e-hääletamine ei meeldi?

Ma üldse ei saa aru, miks ei tohiks ma tänaval e-hääletada kui keegi pakub mulle arvuti ja interneti võimalust? Eesti tegi e-hääletamise juures kõik muu maailmaga võrreldes vastupidi. Nii USAs, Saksamaal, Prantsusmaal kui  Soomes peab valija minema ikkagi jaoskonda, kus siis teeb valiku arvutis. Eesti oli ainus maailmas, kes muutis iga inimese asukoha valimiskabiiniks. Kui nüüd tuleb välja, et selle juures ei õnnestu tagada mõnda demokraatlikele valimistele kohast kriteeriumit, siis tuleb süüdistada vaid iseennast, sest meetod sai valitud pöördvõrdeline lääne kogemustele.

See oli reageering Delfi juhtkirja kohta

One thought on “Miks teile e-hääletamine ei meeldi?

  • 29. mai 2009 at 10:57
    Permalink

    E-hääletamine vägagi meeldib. Kuid kui tänaval hääletamise võimalust pakub erakond, siis ei ole tegemist erapooletu valimiskeskkonna loomisega. Siin on tegemit selgelt mõjutamisega. Kuid mis pole keelatud on lubatud…

    Mina hääletasin oma valimisputkast igaljuhul ära ja kui tahan siis muudan häält 🙂

    Reply

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga