inimesedpoliitika

Reformierakond lendas omast võttest valitsusest välja

Eile õhtul tegi Rahvaliit otsuse, et IRL-i käitumise tõttu nemad enam Andrus Ansipi valitsusse ei kipu. Kuulasin ja vaatasin täna hommikul Jürgen Ligi Terevisioonis olukorda selgitamas. Tundub, et SDE välja viskamisega algas ansiplaste kidumine ja võimult kadumine. Seejuures mängis Mart Laar ja IRL väga peent mängu. Kindlasti õhutasid parempoolsete puudlist Ivari Padarist vabanema ja rääkisid Rahvaliidu või roheliste kaasamise plussidest. Nüüd aga ilmnes, et nende kunagine tegevsekretär Andres Ammas võis oma Lääne Elu artikliga ka reformikad välja vihastada.

Isegi äss ei päästa!

Reformierakonna ainus võimalus võimule jääda oleks olnud teha valitsus Keskerakonnaga. Siis oleks kaksikliit suutnud suhteliselt kergemini omavahel kokku leppida. Eile alustati aga teles laimukampaaniat, mille järel on täiesti võimatu keskerakondlaste ja reformikate ühte valitsusse mahtumine. Isegi Jürgen Ligi ütles välja, et Ansip ja Savisaar ei mahu ühte valitsusse. Huvitav-huvitav, kuidas nad mahtusid sinna 2005. aprill kuni 2007. märtsini?

Ärtu äss - Andrus Ansipi kaks nägu! 8.dets 2004 kesknädal
Poti äss - Andrus Ansipi kaks nägu! 8.dets 2004 Kesknädal (Postimehe kontserni Mart Kadastik on alumine aga kes on praegu peal, pole teada).

Reformierakond on varem tunnistanud, et nende lahkumine võimult ebapopulaarsest valitsusest oli viga. Pärast seda on nad hammaste ja küüntega võimust kinni hoidnud ja vahetanud teisi parteisid, et vaid ise võimul püsida.

Mina unistan ajast, kus ansiplased on Toompeal opositsioonis ja mitte ükski teine partei ei pea nende algatuste eest enam vastutust kandma. Siiani on Reformierakonna ideede eest maksnud Isamaaliit Mart Laari kolmikliidu ajal, Keskerakond Siim Kallase valitsuse järel lõhki minemisega, Res Publica ja Juhan Parts 2005/6 iseseisva eksistentsi lõpetamisega ja Rahvaliit 2007. korruptsiooni uurimiste kaela saamistega. Ainult Rohelisi pole Reformierakond oma reformvoodis veel reformitripperiga nakatanud ega seejärel reetnud, sest nad on poliitikas alles liiga rohelised.

Eesti arengu takistuseks on saanud piduripartei, millel irooniana on endiselt Reformierakonna nimi. Ja ma ei räägi ainult IRL-i Siim-Valmar Kiisleri haldusreformi kava järjekordsest tagasi lükkamisest. Ma räägin 64 000 töötust, 15,6 protsendilisest majanduslangusest (aasta peale ennustatakse -13 protsenti) ja 10 protsendi kasvavate laste elamisest allpool absoluutset vaesust, sest nende vanematel pole mingisugust sissetulekut.

4. märtsil 2007 hääletasin mina senise valitsusliidu jätkamise poolt. Reformierakond ei olnud minu valik. Ometigi otsustas Andrus Ansip vahetada valitsusse kuuluvaid partnereid ja vaid aasta hiljem ehk 2008. I kvartalis oligi juba Eesti majanduskasv negatiivne. Ma ei andesta elusees Reformierakonnale, et nad mängisid maha Eesti edu.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga