Vene ütlus eesti pühade kohta

Teist päeva järjest käib üks EÜS-i värvide ülistamin. Teist päeva järjest on vist kogu eestis päevad läbi sadanud. Meenub paar suve tagasi trammis kuuldud venelaste arutelu vahetult enne jaanipäeva. Üks küsis teiselt, et “huvitav milline ilm tuleb nädalavahetusel?” Teine siis vastas: “vihmane, eestlastel tulevad ju pühad.” Nii ta kipubki olema, et suuremate pühade tähistamine käib vihmas, lumes või tuisus. Möödunud aasta võidupüha paraadi ujus vihmas, 2007. jäi vabariigi aastapäeva paraad külma pärast ära no ja jaanipäevast, seal on vist 70:30 suhtarv vihmasadude kasuks.

Vaade Harjumäe treppidele ja Vabadussõja monumendile, mille autor, ehitaja ja tellija on Isamaa ja Res Publica liidust ning mis maksab 3,5 miljonit krooni meetri eest. Foto Virgo Kruve
Vaade Harjumäe treppidele ja Vabadussõja monumendile, mille autor, ehitaja ja tellija on Isamaa ja Res Publica liidust ning mis maksab 3,5 miljonit krooni meetri eest ehk 108 miljonit kokku. Foto Virgo Kruve

Sellel aastal võiks tõepoolest vihma tulla, sest Harju mäe nõlval avatakse sammas ja oleks igati sümboolne kui ka taevas nutaks nende 41 092 negatiivse iiba tõttu vähemaks jäänud eestlase pärast, kes on olnud parempoolsete Isamaa ja Reformierakonna juhitud valitsuste ohvrid. Võrdluseks, et Vabadussõjas suri umbes 3200 inimest, alates 1991 kuni 2007. a.  suri eestlasi 41 092 inimest rohkem kui sündis. Vabariik on ikka hirmus asi

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga