eesti meediainimesedmajandus

Maksuvõlg poob SKY Plus raadiote gruppi

Käivitunud on uus skeem, mille teostumisel jääb maksumaksjal saamata 21 miljonit krooni ja meedia turgu solgitakse äriplaaniga ebaõnnestunud ärimeeste poolt ka sügisel edasi. Jutt käib First Media OÜ-st, kellele kuuluvate raadiojaamadel Sky Plus, Energy FM, Raadio 3 ning Russkoe Radio ja Sky Radio ei lähe kohe üldse hästi. Nimelt kehtivad praegused raadiojaamade litsentsid kuni 16. novembrini 2009. See on ainuke tegelik kuupäev, kuni on vähegi võimalust võlgnevust vähendada. Pärast seda tehakse ilmselt Taevaraadio AS taha koondunud inimeste osalusega uus äriühing, et siis uuesti proovida litsentside saamist. Seejuures oleks see vaid eetiliselt taunitav halb äripraktika, ei midagi enamat. Kaotajaks jääksid maksumaksjad, osaliselt raadio kuulajad ja teised sama valdkonna ettevõtjad, kes ei ole saanud kasutada 18,5 miljoni kroonist riigi poolset maksuabi (tasumata jäänud maksude näol).

Tänase seisuga on www.sky.ee maksuvõlg riigi poolsete nõuetena summas 18 502 124 krooni ja maksusummadelt on arvutatud arvestuslik intress 2 602 580 krooni, kokku siis 21 104 704 krooni.

Raadiojaamade Sky plus, maksuvõlg on 21 miljonit krooni või täpsemalt 21 104 704 krooni.
Raadiojaamade Sky Plus, Energy FM, Raadio 3 ning Russkoe Radio ja Sky Radio maksuvõlg on 17. juuni seisuga 21 miljonit krooni või täpsemalt 21 104 704 krooni.

Seega mõelge kõik kuulajad, kes te neid raadiojaamu jälgite või kavatsete sinna reklaami tellida, et kogu saadavast rahast ei jätkuks litsentsi aegumiseni jäänud aja jooksul võlgnevuse tasumiseks. Kui täna oli meedias teade Eestis valmistatud toitude märgistamisest väikse lipukesega( Delfi: Eestis toodetud toiduained saavad rahvuslipu märgi) või Äripäevas kampaania osta eesti kapitaliga firmadest, siis mina teeksin üleskutse mitte toetada maksmata maksudega ebaausaid raadiojaamu ja boikottida Sky Plus, Energy FM, Raadio 3 ning Russkoe Radio ja Sky Radio nimelisi kanaleid.

Võrreldes minu eelmise kirjutisega 9. juunil siis on toimunud ka taolisele First Media OÜ hülgamisele viitav areng. Nimelt on 5. juunil sisse antud taotlus just nimelt Taevaraadio AS pool kaubamärgile:

Sky Plus kaubamärk Taevaraadio AS-ile
Sky Plus kaubamärk Taevaraadio AS-ile

Klass 35 reklaam, äriinformatsioon, reklaami ja teadete levitamine, jaotamine, avaliku arvamuse kujundamine, raadioreklaam.
Klass 38 side, raadiosaated, raadiolevi, ringhäälingusaated; infoedastus; uudisteagentuurid.
Klass 41 meelelahutus, ajaviide, lõbustus, meelelahutusteave, puhketeave, raadioprogrammide valmistamine, raadio meelelahutus-, lõbustussaated, lindistusstuudioteenused, helisalvestiste üürimine

Kordan siis üle, et praegu tegutseb ringhäälingu litsentsi alusel selle raadiojaama eetrisse andmisega hoopis teine äriühing ehk First Media OÜ, millel aga on tänase seisuga 21 miljoni kroonine maksuvõlg. Kui see ei ole living.ee sarnane äriskeem (kus interneti pood ja domeen kanditi Langersen OÜ-st ära vaid pool aastat enne selle pankrotistumist asutatud firmale Living.ee OÜ) siis mis üldse võiks olla märgid, et tarbijale tuntud kauba või teenuse nime taga opereeriv äriühing kavatsetakse võlgadesse pooduna maha jätta ning uuega asendada. Sellega võrreldes oli Langersen OÜ ja Ove Siiro äriplaani nurjumine isegi väike, vaid miljoni kroonine ämber.

Kahjuks ei ole mul ligipääsu andmetele, et otsida praeguseks First Media OÜ ainsaks osanikuks jäänud Artur Eret teiste firmade kohta või hiljuti asutatud äriühingute seotusest temaga aga ma olen kindel, et need on juba tehtud. Äkki isegi mõned kuud tagasi. Novembris aga vormistatakse siis ringhäälingu litsentsid ja inimeste töölepingud neile ümber ja kogu meediatsirkus läheb vanas rütmis edasi.

Vaadake lisaks praegu kehtivad ringhäälingu litsentsid ja nende omanikfirmad ning raadijaamade sageduste tabel.

Mõnes järgmises postituses üritan uurida ka teiste raadiojaamade taga olevate firmade seisu.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga