Savisaar tõmbas kaardipakist Kadri Simsoni fraktsiooni juhiks

Kadri Simson valiti eile Riigikogu Keskfraktsiooni juhiks, sest Vilja Savisaar siirdub Euroopa Parlamenti. Ma arvasingi eile, et fraktsiooni juhi koht täidetakse eelneva töökogemuse järgi. Nii Vilja kui Kadri on olnud Edgar Savisaare abid. Siis aga meenus, et mängus on hoopis kaardipakk, kust siis ilmselt tõmmatigi Kadri välja.

Edgar Savisaar ja tema kaartide pakk. Pealmine kaart on Keskfraktsiooni juhtratta keerutaja - Kadri Simson. Foto Virgo Kruve 18.06.2009
Edgar Savisaar ja tema kaartide pakk. Pealmine kaart on Keskfraktsiooni rooliRatta keerutaja - Kadri Simson. Foto Virgo Kruve 18.06.2009

Kes nüüd täpselt teab, kuidas Edgar ja Vilja selle asendaja (asenduskaardi) küsimuse muidu oleksid lahendanud aga ma arvan, et kõvade poliitmänguritena kasutasid nad kindlasti kaardid valmistanud maagi poolt koostatud reegleid.

Kaardimäng JOKK reeglid. Kohandatud Toompea Keskfraktsioonis mängimiseks. Foto Virgo Kruve
Kaardimäng JOKK reeglid. Kohandatud Toompea Keskfraktsioonis mängimiseks. Foto Virgo Kruve

Kaardimäng JOKK
Koosneb kaheksast 4 kaardilisest komplektist ning ühest Edgarist. Osaleda võib kuni 8 mängijat, kelle arvul valitakse pakist ka 4-kaardised komplektid. Igas mängus jagatakse muude kaartide seas välja ka Edgar.
Mängitakse ümber laua. Igaühele jagub 4 kaarti, kuid Edgar´i mängusoleku tõttu satub ühele mängijaist ka viies kaart (mis ei pea tingimata Edgar olema). Alustab noorim, libistades endast paremal pool istujale mööda lauda, tagurpidi keeratult, ühe oma kaartidest ja saades temalt ühe kaardi samal kombel tagasi. Siis vahetab alustajast järgmine mängija omakorda kaardi endast paremal pool istujaga ja nõnda järjest edasi.
Iga mängija otsustab, kelle pildiga 4-kaardi komplekti ta sellise vahetuse teel koguma hakkab. Edgar võib asendada ükskõik millist kaarti. Näiteks loetakse täiskomplektiks 3 “Kadrit” + Edgar. Sellise, Edgar´iga komplekti võidumäääraks on 1 punkt. Ilma Edgar´ita komplekti (näiteks 4 “Kadrit”) võidumääraks aga 2 punkti.

Ma arvan, ühel mängijal oli taoline kaartide rivi:

Kaardimäng Keskfraktsiooni juhi kohale: Kadri Simson, Jüri Ratas, Mailis Repš, Ain Seppik ja "must hobune". Foto Virgo Kruve
Kaardimäng Keskfraktsiooni juhi kohale: Kadri Simson, Jüri Ratas, Mailis Repš, Ain Seppik ja "must hobune". Foto Virgo Kruve

Kus see kaardimäng täpselt aset leidis polegi väga tähtis. Küll aga teame, et kahest mängijast Savisaarest oli Vilja kaardimängus alustaja. Kumb neist hakkas just Kadri pildiga kaarte koguma ei oma ka tähtsust. Me võime seda vaid oletada. Küll aga teame kindlalt, et üks mängijatest sai kokku reeglitele vastava täiskomplekti 3 “Kadrit” + Edgar või siis 4 “Kadrit”. Seega oligi võitja Keskfraktsiooni juhi kohale selgunud – Kadri.

Samuti vaikib ajalugu, kumb Savisaartest selle peale rohkem rõõmustas aga kindlasti tugevdas Edgar Savisaar sellega oma poliitiliste trumpnaiste rida. Kes siis vajadusel võtavad kõik rünnakud tema eest naeratusega vastu.

Edgar ja tema 3 trumpkaarti poliitilisteks kaardimängudeks. Foto Virgo Kruve.
Edgar ja tema 3 trumpkaarti poliitilisteks kaardimängudeks Tallinnas, Toompeal ja Brüsselis. Foto Virgo Kruve

Kas pole mitte kena rivi?


Joone alune hoiatus!

Kõik mitte-nõustujad ja neutraalsele arvamusele jääjad mõistetakse aga …, ei, mitte surma vaid hukka! Nende küsimusega tegeldakse aukohtus, kus ülemprokuröriks on Keskerakonna au- ja südametunnistus Ain Seppik isiklikult.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga